Δημήτρης Στρατούλης: Άρθρο απάντηση στις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Σεπτεμβρίου 2020

Δημήτρης Στρατούλης: Άρθρο απάντηση στις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων


Δημήτρης Στρατούλης

π. Βουλευτής και Υπουργός

Ανοικτά σχολεία με μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω των Υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών, τα μόνα μέτρα που ανακοίνωσε λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων είναι η κατά τα άλλα αναγκαία χρήση της μάσκας και ατομικών παγουριών. Με όχημα την ατομική ευθύνη μικρών μαθητών και γονιών προσπαθεί να μην αναλάβει και να κρύψει τις ευθύνες της για τη μη λήψη αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και να εξασφαλίσει επιπλέον αίθουσες, ώστε να διασφαλιστούν οι αποστάσεις και να μπορούν να τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προσπαθεί να κοροϊδέψει όχι μόνο εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, παρουσιάζοντας αριθμό μαθητών ανά τάξη, κάνοντας χρήση στατιστικών κόλπων, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Αντιθέτως ο αριθμός των εκπαιδευτικών, με βάση και τις συνταξιοδοτήσεις που έγιναν, θα είναι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς πολύ μικρότερος από την προηγούμενη.

Επίσης, η Ελλάδα ξεκινά την σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας με τμήματα μεγαλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη. Αντίθετα, για να ξέρουμε τι γίνεται στην γειτονιά μας, στην Ιταλία το υπουργείο Παιδείας προσέθεσε 3.000 επιπλέον σχολικές μονάδες και προσλαμβάνει 50.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει τίποτα εναλλακτικό, επειδή ως κυβέρνηση συνέχισε την κατεδάφιση της δημόσιας παιδείας και επειδή και τώρα εν μέσω πανδημίας, εάν ήταν στην κυβέρνηση, θα έκανε τα ίδια και απαράλλακτα με όσα κάνει η ΝΔ, αφού τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν και τις ίδιες δεσμεύσεις έχουν αναλάβει έναντι των δανειστών της χώρας μας.

Τα σχολεία πρέπει ν’ ανοίξουν, το πρόβλημα είναι με ποιο ασφαλή τρόπο θ’ ανοίξουν.

Απαιτείται λοιπόν από την κυβέρνηση η λήψη των αναγκαίων μέτρων τώρα, και συγκεκριμένα:

· Μείωση μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, προκειμένου να είναι δυνατή η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων ανά τάξη.

· Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει με το πρώτο κουδούνι κανένα εκπαιδευτικό κενό.

· Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, ώστε να διασφαλιστούν τα περισσότερα τμήματα και οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

· Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

· Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

· Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και για να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

· Προσλήψεις μονίμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους απασχόλησης και επαρκείς για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19 όλων των σχολείων.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να επιρρίψει και πάλι την ευθύνη για τη διασπορά της πανδημίας στους πολίτες, δηλαδή τώρα στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς θα πέσει στο κενό. Ήδη οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, το αποδεικνύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad