Απολογισμός δράσης του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την περίοδο 2018-2020 - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Οκτωβρίου 2020

Απολογισμός δράσης του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την περίοδο 2018-2020


Απολογισμός περιόδου 2018-2020

Αγαπητοί φίλοι μέλη του Συλλόγου μας.

Πριν λίγους μήνες το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών έκλεισε δυο χρόνια από την ήμερα της εκλογής του. Βάση του καταστατικού έπρεπε να προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες (Γενική Συνέλευση, εκλογές) για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Δυστυχώς όμως οι απρόβλεπτες καταστάσεις που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα (και όχι μόνο) με την εξάπλωση της πανδημίας (Κορωνοιός) είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι λειτουργίες που είχαν άμεση σχέση με μαζικές λειτουργίες, εκδηλώσεις ή συναθροίσεις κάτι το οποίο μοιραία είχε αντανάκλαση και στον Σύλλογο. Έτσι λοιπόν οι επιβαλλόμενες διαδικασίες που προαναφέρθηκαν (εκ του καταστατικού) δεν πραγματοποιήθηκαν.
 
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχοντας τουλάχιστον προς το παρόν ελάχιστα περιοριστικά μετρά μπορούμε να προβούμε στην δεύτερη καταστατική διαδικασία δηλαδή την εκλογική! Εκ του καταστατικού ορίζεται ότι πρέπει να προηγηθεί και να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών. Οι υγειονομικές και διοικητικές διατάξεις όμως, επιβάλλουν συγκεκριμένους κανόνες τήρησης μέτρων. Για να συγκαλέσουμε Γ.Σ. και με δεδομένο τον αριθμό των μελών μας, πρέπει ο χώρος να είναι σε ξενοδοχείο με πολύ μεγάλη αίθουσα (τηρούμενων των αποστάσεων των 1,5 μέτρων) ή σε κλειστό γυμναστήριο. Επομένως δια ζώσης δεν μπορεί να πραγμαντοποιηθεί. Η μονή εφικτή λύση είναι η δια περιφοράς δηλ. να σταλεί στα μέλη μέσω email ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και αφού τοποθετηθούν όλα τα μέλη και καταγραφούν οι θέσεις τους (διαφωνίες ή ενστάσεις ή αποδοχή), με δεδομένο την θετική ψήφο (έγκριση) θα προχωρήσουμε στην διαδικασία των εκλογών. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από την διαδικασία της Γ.Σ. κάτι που μας επιτρέπει να την πραγματοποιήσουμε διότι το κάθε μέλος μπορεί να προσέλθει να ψηφίσει και να αποχωρήσει (εάν το επιθυμεί), επομένως δεν θα υπάρχει ούτε μεγάλος συνωστισμός, ούτε συγκέντρωση πολλών μελών. Παρ όλα αυτά εάν δημιουργηθούν φιλικές συναθροίσεις που πιθανόν να απαιτούν μεγάλη χρονική διάρκεια μπορούν να πραγματοποιηθούν σε παρακείμενη αίθουσα του συγκροτήματος στο οποίο θα διεξάγονται οι εκλογές!!! 

Κλείνοντας τον πρόλογο αυτόν, σας ενημερώνουμε ότι θα σας σταλεί στα email σας σε μορφή word οι δυο απολογισμοί στους οποίους υποχρεωτικά πρέπει να απαντήσετε είτε θετικά είτε αρνητικά για να καταγράφει η άποψη σας, παράλληλα δε να ελεχθεί αν υπάρχει απαρτία. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί δηλώνοντας εγκρίνω ή καταψηφίζω ή λευκό χωρίς την τοποθέτηση σας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκλογές. Μέτα την αποστολή των απολογισμών θα σας δοθεί ένα χρονικό διάστημα 3 ήμερων για να απαντήσετε. Θέλουμε την συμμετοχή όλων.

Μην αδιαφορήσετε διότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές και ο σύλλογος θα μείνει μετέωρος. Πληροφοριακά σας μεταφέρουμε ότι η απάντηση του κάθε μέλους θα καταγράφεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου, και το ποιο θα παραμείνει εν συνεχεία στο αρχείο για παν ενδεχόμενο ή έλεγχο από οιονδήποτε καταθέσει ένσταση. Η προσωπική καταγραφή της θέσης του κάθε ενός δεν συνιστά καμιά παραβίαση διότι ακριβώς η ίδια διαδικασία θα ακολουθείτο εάν η Γ.Σ. διεξάγονταν δία ζώσης. Πάλι φανερή θα ήταν.
 
Για το ζήτημα της εκλογικής διαδικασίας τώρα.

Από τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν το 50%. Οι υπόλοιποι για διαφορετικούς λογούς ο κάθε ένας δεν θα ξαναεκτεθεί. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι κατά πλειοψηφία νέοι άνθρωποι και κυρίως εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου για το Δ.Σ.
 
Εξυπακούεται όμως ότι ένας σύλλογος για να λειτουργήσει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ απαιτείται εκτός του Δ.Σ. (που σαν όργανο είναι το κυρίαρχο) και η λειτουργιά των άλλων οργάνων, (εξ άλλου προβλέπονται και από το καταστατικό) με εξίσου σημαντική προσφορά στην ομαλή λειτουργία, δηλ. της Εξελεγκτικής Επιτροπής αλλά και του εκπρόσωπου για την ΟΠΣΥΞ.

Εμείς σαν Δ.Σ. είμαστε σε επαφή με ορισμένα μέλη που σε ανύποπτο χρόνο εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ) και με μεγάλη χαρά συμφωνήσαμε να ανανεωθεί και το Δ.Σ. αλλά και στην πορεία ο Σύλλογος μας. Είναι αυτονόητο ότι η επιθυμία κάποιων δεν καθιστά δεσμευτική ούτε απαγορευτική σε όσους έχουν την πρόθεση να συνταχθούν μαζί μας, παράλληλα δε, θα ήταν ευχής έργον οι συμμετοχές να αφορούσαν και τα τρία όργανα. Δεν διανοούμαστε αποκλεισμούς ή παραγκωνισμούς γιατί ούτε οφίτσια κρατάμε ούτε οικογενειοκρατικές παραδόσεις συνεχίζουμε, πόσο μάλλον που από την πρώτη ήμερα απαιτούσαμε πολλές συμμετοχές. Όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή τόσο πιο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ θα είναι ο Σύλλογος. Η διαδικασία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι το Α και το Ω της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Όλα είναι ελεύθερα. Θα ήταν μεγάλη χαρά να δούμε ένα ψηφοδέλτιο με πολλούς υποψηφίους!!!!! Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ αλλά και θετική ψήφος (συμβολικά) στο απελθών Δ.Σ. Εμείς περιμένουμε την συμμετοχή σας. Τον λόγο τον έχετε εσείς.
 
Εν όψη της ολοκλήρωσης των ψηφοδελτίων μπορείτε να μας στείλετε όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην διαδικασία του εκλέγειν την αίτηση σας, ξεκινώντας από σήμερα επιλέγοντας το ανάλογο όργανο (Δ.Σ. ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ). Ευχής έργον θα ήταν να υπάρξει παράλληλο ενδιαφέρον (πλην Δ.Σ.). Να μην σας διαφεύγει ότι η Εξελεγκτική επιτροπή δεν υφίσταται μόνο και μόνο λόγω του καταστατικού αλλά παίζει ένα πολύ πιο σπουδαίο ρόλο στην ομαλή λειτουργιά του κάθε Συλλόγου. Είναι ο επίτροπος οικονομικών, που ανά πάσα στιγμή ελέγχει την χρήση λειτουργία των χρημάτων που εισέρχονται στα ταμεία του Συλλόγου!!!! Δηλαδή αν η συνδρομή του κάθε μέλους ή η προσφορά ενός φίλου, έχει καταχωρηθεί (αφενός) ή αν έχει διατεθεί νομίμως όσον άφορα αποκλειστικά και μόνο τις λειτουργικές ανάγκες του Συλλόγου. 

Τέλος δε η υποψηφιότητα στην ΟΠΣΥΞ (Ομοσπονδία Ξηρομέρου), είναι εξίσου σημαντική διότι είναι η μοναδική φωνή του κάθε Συλλόγου στο ανώτερο όργανο και ένα σκαλοπάτι πριν την ΠΑΝ ΣΥ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad