Αλλάζει τις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Οκτωβρίου 2020

Αλλάζει τις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες


Αλλάζει τις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και τοπικά στην Μακεδονία.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη (8/10) ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τα δυτικά και τα βόρεια που επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά με εξασθένηση από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε 7 μποφόρ, στο Ιόνιο και τη νύχτα στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Αττική που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και σποραδικές καταιγίδες, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Aπό 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο τοπικά σε 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από το αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ στα δυτικά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές, με την ίδια ένταση. Το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad