Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Βασικός στόχος του Δήμου Ξηρομέρου η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και στο άμεσο μέλλον - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Νοεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Βασικός στόχος του Δήμου Ξηρομέρου η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και στο άμεσο μέλλον


Αστακός, 12.11.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έχει καθιερωθεί ως μία παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και την θεραπεία της πάθησης αυτής. Η 14η Νοεμβρίου μας υπενθυμίζει την συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη ήδη από πολύ μικρές ηλικίες και την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και πρόληψης. Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ορθής διαχείρισης της πάθησης.

Η καθυστερημένη διάγνωση του διαβήτη συνεπάγεται ότι ο ασθενής θα επωμιστεί τις συνέπειες τουλάχιστον μίας επιπλοκής μέχρι να διαγνωστεί επίσημα με την πάθηση. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ένας σωστός τρόπος ζωής, αποτελούμενος από καλή φυσική κατάσταση, και υγιεινή διατροφή, καθώς και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αποδεικνύεται ότι αποτελούν σημαντικά προληπτικά μέτρα.

Στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Wellion παγματοποίησε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και συμβουλές στους πολίτες του Δήμου μας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποσκοπούσε στην ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν την προαγωγή υγείας και την πρόληψη νοσημάτων μείζονος σημασίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη αλλά και της πρωτοφανούς υγιειονομικής κρίσης την οποία διανύουμε ο Δήμος μας, εξακολουθεί να έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων πρόληψης αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο και πρόγραμμα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες την ενίσχυση και την υιοθέτηση καλών πρακτικών και υγειών συμπεριφορών που αποσκοπούν στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad