Αστακός: Ενημερωτική συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Αστακός: Ενημερωτική συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας


Ημερομηνία, 1.11.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενημερωτική συνάντηση στον Αστακό, της Επιτροπης Αγώνα με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/10/2020 στον Αστακό και ώρα 06:00 μ.μ., η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση, της Επιτροπής Αγώνα και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξηρομέρου, με τον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων και από τις δυο πλευρές, σε μια προσπάθεια εύρεσης κοινής και αποδέκτης λύσης του προβλήματος.

Τη συζήτηση άνοιξαν οι εκπρόσωποι του Φ.Δ., γνωστοποιώντας τη βούληση τους για δημιουργία ΠΟΑΥ στις Εχινάδες Νήσους και στις Δυτ. ακτές Αιτω/νίας (παράκτια ζώνη Αστακού - Μύτικα).

Στους εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης, μεταφέρθηκε το σαφέστατο αίτημα, της Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, ότι στην παράκτια έκταση από Αστακό έως Μύτικα, θα πρέπει να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς τοποθέτηση νέων μονάδων, επεκτάσεων ή μετεγκατάστασεων, δηλαδή χωρίς θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

Υπήρξε και καταγράφηκε διάσταση απόψεων με τον Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος επιμένει στη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ και στη παράκτια ζώνη.

Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ως την τελική δικαίωση των αιτημάτων της, που αποτελούν αιτήματα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.

Με υπομονή και αγώνα.
Συνεχίζουμε....

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ
ΠΟΑΥ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad