Η γιγαντιαία αμερικανική πλωτή τεχνική βάση USS Hershel "Woody" Williams στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Νοεμβρίου 2020

Η γιγαντιαία αμερικανική πλωτή τεχνική βάση USS Hershel "Woody" Williams στον Αστακό


Η γιγαντιαία αμερικανική πλωτή τεχνική βάση, USS Hershel "Woody" Williams (ESB 4), έφτασε στον Αστακό την 1η Νοεμβρίου, μετά από μια περίοδο 43 ημερών στην θάλασσα, αναφέρει η αμερικανική διοίκηση της Αφρικής (AFRICOM).

Το λιμάνι του Αστακού αποκτά τρομερό ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, ως δεύτερος λιμένας μετά την Σούδα, και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και εκεί όπως όλα δείχνουν.

"Οι πρόσφατες επιχειρήσεις μας έδειξαν τη σημασία της αμοιβαίας δέσμευσής μας για ασφάλεια και σταθερότητα στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής", δήλωσε ο πλοίαρχος David Gray, κυβερνήτης του Hershel "Woody" Williams.

Το πλοίο Hershel "Woody" παρέχει στις ΗΠΑ μια πλωτή επισκευαστική βάση στην πολύ επικίνδυνη περιοχή της Α.Μεσογείου ως και τις ακτές της Αφρικής, καθώς και αυξημένη ναυτική παρουσία μέσω ολοκληρωμένων επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ, συμπεριλαμβανομένης της ναυτικής αεροπορίας και της διοίκησης υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων.


Το Hershel "Woody" Williams έχει ως έδρα τον κόλπο της Σούδας και διεξάγει αποστολές για λογαριασμό της AFRICOM στη Μεσόγειο και στα ύδατα γύρω από την Ανατολική, τη Νότια και τη Δυτική Αφρική και Μεσόγειο.

Το πλοίο θα υποστηρίξει αποστολές και επιχειρήσεις συνεργασίας ασφάλειας εντός και γύρω από την αφρικανική ήπειρο.

“Οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ Ευρώπη-Αφρική και ο έκτος αμερικανικός στόλος, με έδρα στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει όλο το φάσμα των ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεργασία με συμμαχικούς και διυπηρεσιακούς εταίρους, όπως η Ελλάδα, προκειμένου να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και Αφρική”, αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού ΠΝ.

Η Ελλάδα με τα τόσα λιμάνια της αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο χάρτη, σε μια νέα πιθανή αμερικανική δράση στην περιοχή, λόγω των φυσικών και τεχνικών δυνατοτήτων της. Ελπίζουμε ως χώρα να εκμεταλλευθούμε αυτήν την συνεργασία προς όφελος της εθνικής μας άμυνας όπως πρέπει.


Υπενθυμίζουμε επίσης το τεράστιο σε σημασία σχέδιο για τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου υλοποιούν οι ΗΠΑ, και το παρασκήνιο που υλοποιείται εδώ και μερικούς μήνες αφορά πραγματικά τον έλεγχο της Μαύρης θάλασσας και του «μαλακού υπογαστρίου» της Ρωσίας.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα απειλεί την ειρήνη στα Βαλκάνια, τα οποία ήδη βρίσκονται πολύ κοντά στο ξέσπασμα εθνοτικών συγκρούσεων. Η επιπλέον στρατικοποίηση της περιοχής αυξάνει τον ήδη υπαρκτό κίνδυνο.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό όπως φαίνεται, θα έχουμε την πιθανή κατασκευή δύο ναυτικών βάσεων σε Ελλάδα και Βουλγαρία για να υλοποιηθούν όσα αποφασίστηκαν στις ΗΠΑ για τον έλεγχο του Εύξεινου Πόντου.

Η μία κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ή σε κάποιο ελληνικό νησί που θα ελέγχει τον ρου των πλοίων από τον Βόσπορο. Θα πρόκειται για μια βάση που θα δύναται να λειτουργεί και ως ενδιάμεση βάση ανεφοδιασμού για τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική.

Η δεύτερη θα αφορά μια ναυτική βάση στις βουλγαρικές ακτές στη Μαύρη θάλασσα με επικρατέστερη της πόλης Μπουργκάς (Πύργος) ή του Τσάρεβο μέσω των οποίων θα ελέγχονται οι "εισερχόμενοι και οι εξερχόμενοι" στην Μαύρη Θάλασσα από το ΝΑΤΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad