ΚΟΒ Αστακού για «Νηρέα»: Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο έγγραφο - Οι εργάτες δεν φιμώνονται - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Δεκεμβρίου 2020

ΚΟΒ Αστακού για «Νηρέα»: Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο έγγραφο - Οι εργάτες δεν φιμώνονται


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Αστακού του ΚΚΕ, 

με αφορμή έγγραφο, της εργοδοσίας των ιχθυοκαλλιεργειών «ΝΗΡΕΑΣ», που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, «περί μη διάδοσης εμπιστευτικών πληροφοριών». 

«Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο έγγραφο! 
Οι εργάτες δεν φιμώνονται, έχουν αποδείξει ότι διεκδικούν τα δικαιώματά τους» 

Οι ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΑΣ» και στον Αστακό, όπως και σε άλλες μονάδες ανά την Ελλάδα, κυκλοφορεί κατάπτυστο έγγραφο το οποίο τιτλοφορείται ως “συμφωνητικό περί μη διάδοσης εμπιστευτικών πληροφοριών”.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό το οποίο απαιτούν από τους εργαζομένους, πλήρως εναρμονισμένοι, κι έχοντας “πλάτες” από την κυβέρνηση και τα αντεργατικά νομοσχέδια που έχει περάσει, να μη διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε τους αφορά.

Πιο συγκεκριμένα ζητούν από τους εργαζόμενους:

  • να μην απευθύνονται στο σωματείο τους, σε δικηγόρο, σε υπηρεσία, για ζητήματα που αφορούν την εργασία τους.
  • να μην έχουν δικαίωμα να καταγγείλουν εργασιακές συνθήκες που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας, την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • να μην επιτρέπεται να καταγγέλλονται ακόμη και ενδεχόμενες παραβιάσεις που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα των τροφών.

Σε γενικές γραμμές θέλουν να ελέγχουν τους εργαζομένους, μετατρέποντας τους σε σκλάβους, χωρίς δικαιώματα, συνείδηση και φωνή.

Η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ, καταδικάζει αυτή την πρακτική της διοίκησης του «Νηρέα», την πλήρως εναρμονισμένη στις νέες συνθήκες δουλείας, κι όχι δουλειάς, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση για τους εργαζομένους.

Αποδεικνύεται μέσα και από αυτή την προσπάθεια της εργοδοσίας, ότι ο φόβος της, είναι η οργάνωση μέσα από τα σωματεία, ο συλλογικός αγώνας των εργαζομένων. Αυτό τον αγώνα στοχεύει η εργοδοσία, αυτό τον αγώνα στοχεύει και η κυβέρνηση με το νόμο που ετοιμάζεται να φέρει, για περιορισμό της συνδικαλιστικής, συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω το απαράδεκτο έγγραφο, καλεί τους εργαζομένους, να μη υπογράψουν και να αντιδράσουν μαζικά και με συνέπεια σε όσους προσπαθούν να τους φιμώσουν και να καταπατήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

Η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ, θα είναι δίπλα στους εργαζομένους του «Νηρέα» και θα τους στηρίξει με όλες της, τις δυνάμεις και με όλους τους τρόπους για να ανακοπεί η εργοδοτική τρομοκρατία που εξαπολύει η διοίκηση του «Νηρέα».

Κομματική Οργάνωση Βάσης 
Αστακού του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad