Χρήστος Μπόνης: Νομοσχέδιο για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Χρήστος Μπόνης: Νομοσχέδιο για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από το Μέγαρο Μάξιμου και το Υπ. Εξωτερικών, το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή στις 11 Ιανουαρίου είναι και η κύρωση της επέκτασης στα 12 ν.μ στο Ιόνιο. Αυτό έχει σχέση με το προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε τα Χριστούγεννα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο οποίο πέραν των άλλων κλείνουν 39 κόλποι και όρμοι στην Δυτική Ελλάδα λόγω του ότι προβλέπεται στο άρθρο 10 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας δηλ. η UNCLOS. 

Συμφωνά με αυτό το άρθρο όσοι κόλποι έχουν άνοιγμα μέχρι 24 ν.μ. συμπεριλαμβάνονται στην συμφωνία. Πρόκειται όπως περιγράφονται για τους επονομαζόμενους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι κόλποι της Μεσσηνίας, Κέρκυρας Αμβρακικού, και Αστακού.

Κάλο είναι ο Δήμος Ξηρομέρου να ενημερωθεί τι ακριβώς αναφέρει το Π.Δ. πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα για να γνωρίζει τις συνέπειες ή μη από τον λεγόμενο κλείσιμο του κόλπου.(Πιθανόν να έχει παρενέργειες στην θαλάσσια ακτοπλοΐα, στις άδειες αλιείας, κλπ.).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad