Αστακός: Η πόλη που βλέπει Ιόνιο και έχει ένα άκρως απολαυστικό όνομα - Δημιουργεί έντονα την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Ιανουαρίου 2021

Αστακός: Η πόλη που βλέπει Ιόνιο και έχει ένα άκρως απολαυστικό όνομα - Δημιουργεί έντονα την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί


Mια πόλη έκπληξη θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς, καθώς εκτός από το περίεργο και άκρως απολαυστικό όνομά της, κρύβει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους αποφασίσουν να την επισκεφτούν.

Ο λόγος για τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, σε απόσταση αναπνοής από την Λευκάδα, λίγα χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και σχεδόν απέναντι από την Ιθάκη. Φωλιασμένος στην πράσινη αγκαλιά του όρους Βελούτσα βρέχεται από τα νερά του Ιονίου και συναντάται «κρυμμένος» στο μυχό του ομώνυμου κόλπου.

Κατά τις αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε σπουδαίο εμπορικό κέντρο με το εμπόριο βελανιδιών να αποτελεί και την κύρια ενασχόληση των κατοίκων του.

Ο μικρός οικισμός που συναντάται μετά από 300 χλμ. από την Αθήνα, κερδίζει τις εντυπώσεις του επισκέπτη με τη σπουδαία ναυτική παράδοση που τον διακρίνει, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αλλά και τη θαλασσινή αύρα που δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του το καρνάγιο και ο ανεμόμυλος στην είσοδο της πόλης που υποδέχεται τους επισκέπτες στον Αστακό, η περαντζάδα πλάι στη θάλασσα, τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια (τα περισσότερα από αυτά χτίστηκαν την τελευταία δεκαετία του 1800) στο λιμάνι, την πλατεία και την αγορά, καθώς και τα λουλουδιασμένα σοκάκια και αυλές των σπιτιών.

Κατά τη δύση του ήλιου η βόλτα κατά μήκος της παραλιακής από τη συνοικία Χοβολιού προς το ναυπηγείο Πόλκα ή αντίστροφα, προσφέρει εκπληκτικές εικόνες που δύσκολα περιγράφονται. Όποιος θέλει να απολαύσει μια πανοραμική εικόνα του Αστακού μπορεί να κατευθυνθεί προς τον Εθνικό Δρυμό, λίγο πριν τη γειτονιά Λούτσαινα, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να συνεχίσουν (με κάποιον που γνωρίζει την περιοχή) και ως την κορυφή της Βελούτσας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad