Αναζωογόνηση Ξηρομέρου: Η αιτία που έγινε λίμνη το Νεκροταφείο Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιανουαρίου 2021

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου: Η αιτία που έγινε λίμνη το Νεκροταφείο Αστακού


Η αιτία που έγινε λίμνη το Νεκροταφείο Αστακού, ήταν που δεν μας άκουσαν και έβαλαν μικρές τσιμεντένιες σωλήνες με μια μικρή σχάρα μπροστά στο αυλάκι προς το Κέντρο Υγείας.


Το αποτέλεσμα ήταν να βουλώσει, όπως είχαμε πει, όταν είχε πέσει μέσα το φορτηγό, το οποίο είχε πατήσει επάνω στις σωλήνες, που έσπασαν.

Πριν από λίγο καιρό προτείναμε όχι ως στείρα Αντιπολίτευση, το αυλάκι που υπήρχε δίπλα από το νεκροταφείο, να γινόταν με βαθύ ανεστραμμένο Π τσιμεντένιο και με ισχυρές μαντεμένιες σχάρες επάνω, όπως αυτές μέσα στα φρεάτια της πόλης του Αστακού και σε ισχυρές νεροποντές να αφαιρούντο οι σχάρες, για να μην βουλώνουν οι μικρές σωλήνες .

Δεν εισακουστήκαμε όμως, για να μην χρησιμοποιήσουμε την αγοραία έκφραση, πως μας έγραψαν και τώρα να το αποτέλεσμα, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις (ή πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, που είναι το σωστό), έγινε απλά η έντονη βροχόπτωση και όχι καταιγίδα, αφού δεν έσπασε πουθενά ο χείμαρρος Καραϊσκάκη - Αστακού, όπως γίνεται στις μεγάλες καταιγίδες ή στις θεομηνίες, με αποτέλεσμα να μπει το νερό μέσα στο νεκροταφείο, από τις πόρτες που υπάρχουν παραπλεύρως του δρόμου Αστακού - Καραϊσκάκη.

Σήμερα προσπαθούσε το συνεργείο του Δήμου με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Αποστόλη Ντίνο, ο οποίος έδωσε εντολή στο συνεργείο, να ξηλώσουν την μόνιμη –κολλημένη σχάρα και να καθαρίζουν το στόμιο του αγωγού από τα μπάζα, ο οποίος όμως δεν ξέρουμε τι ποσότητα από τα φερτά υλικά έχει μέσα του.   

Έστω και τώρα εν όψει του νέου τεχνικού προγράμματος ας βάλουν ένα έργο κανονικό εκεί, γιατί μέχρι την λήξη της θητείας τους, θα πλημμυρίσει πάλι το νεκροταφείο, χωρίς το έργο που τους προτείνουμε και τότε δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία.

Το νεκροταφείο δεν έγινε λίμνη από τη επέκταση του νεκροταφείου, χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε κανέναν, αλλά όπως φαίνεται και σήμερα από τις φωτογραφίες, το νερό που κατεβαίνει από το Μονοδένδρι και την πλαγιά, πηγαίνει σε ένα μεγάλο γεφύρι, που υπάρχει λίγα μέτρα πιο πάνω από το σπίτι του κυρίου Πιτσούλια και παίρνει τεράστιες ποσότητες νερού, αρκεί το στόμιο του να είναι πάντα καθαρισμένο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, από τις οποίες προκύπτει η Τεράστια Προσωπική ευθύνη του κυρίου Δημάρχου με το έργο που έκανε με τις μικρές τσιμεντένιες σωλήνες και όχι, όπως εντελώς καλοπροαίρετα του είχαμε προτείνει τότε, όπως φαίνεται και από τις παλιές φωτογραφίες και γίναμε ρεζίλι, αφού μας έδειξε video από το νεκροταφείο μας και κανάλι της ΕΡΤ.

Αστακός 27/1/2021 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης 
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad