Έρχεται το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Απριλίου 2021

Έρχεται το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου


Έρχεται το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου!

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου είναι ένα νεοσύστατο διεθνές φεστιβάλ. Εμπνευστής του είναι ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς που μας κέντρισε το ενδιαφέρον από πέρυσι με τις δραστηριότητες του στην περιοχή. Το φεστιβάλ γεννήθηκε μέσα από γόνιμες συζητήσεις, την αγάπη και την ανάγκη του κόσμου του Αγρινίου για σινεμά.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί online από τις 28 έως τις 30 Μαΐου, μέσω της σελίδας https://www.agriniofilmfestival.com/

αλλά και της σελίδας του φεστιβάλ στο Youtube, με ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις https://www.youtube.com/channel/UCqbNjEzM2bwFbqVqVTH-log

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου έχει στόχο να εκπαιδεύσει αλλά και να εγείρει το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση ταινιών στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.



Δεν θα μπορούσε βέβαια να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη ανθρώπων της πόλης αλλά και τοπικών επιχειρηματιών, όπως η Aluxal Karachalios που είναι και ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ.

Η φετινή, πρώτη έκδοσή του περιλαμβάνει τρείς κατηγορίες ταινιών.

Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, Παρουσίαση Ταινιών που έγιναν στο Αγρίνιο, και Βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, εκτός διαγωνιστικού τμήματος.

Οι τρεις νικητές του διαγωνιστικού τμήματος ("βραβείο καλύτερης ταινίας κοινού", "βραβείο καλύτερης ταινίας επιτροπής", "βραβείο καλύτερου αγρινιώτικου κινηματογραφικού μονολόγου") θα λάβουν συμβολικό χρηματικό έπαθλο, καθώς και συμβουλευτική βοήθεια στην ανάπτυξη του επόμενου μικρού μήκους σεναρίου τους.

Το φεστιβάλ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο ελεύθερης ενίσχυσης του φεστιβάλ : https://pay.vivawallet.com/agrinio-film-festival

Σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οποιοδήποτε ποσό, θα αποσταλεί link με την πρώτη ταινία που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, με τίτλο: «Βρες Τα Φτερά Σου», κωδικοί συμμετοχής για τις online ομιλίες του φεστιβάλ, καθώς και ψηφιακός κατάλογος με το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Διοργανωτής: Λουριδάς Γιώργος, σκηνοθέτης, καθηγητής κινηματογράφου
Χορηγοί επικοινωνίας: Tripflakes, AitoloakarnaniaBest.gr

Η ταινία «Βρες Τα Φτερά Σου» που ήταν και η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Κινηματογραφικού εργαστηρίου του Γιώργου Λουριδά στο Αγρίνιο, ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στα φεστιβάλ και βρίσκεται υποψηφία στο International Symbolic Art Film Festival της Ρωσίας για τα βραβεία «Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας», «Καλύτερης Ηθοποιού» (Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου) και «Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής» (Κωνσταντίνος Σαμψών).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad