Ο Παναγιώτης Στάϊκος σχετικά με την διαχείριση του περιστατικού Covid στο Δημαρχείο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Απριλίου 2021

Ο Παναγιώτης Στάϊκος σχετικά με την διαχείριση του περιστατικού Covid στο Δημαρχείο


SOS....


Με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πιστεύω, πως η ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου μας, κατά την άποψη μου είναι λάθος, ανεξάρτητα με το τι θα δείξουν τα Μοριακά tests, τα οποία θα γίνουν αύριο Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Αστακού.

Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι και με την δεύτερη και δεν έχουν περάσει από 20 ημέρες από την τελευταία δόση, θα πρέπει λένε οι οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με εκείνον, ο οποίος παρουσίασε θετικό Μοριακό test ανεξάρτητα από το αν είναι ασυμπωματικός φορέας ή νοσεί (γιατί ο όρος κρούσμα είναι αδόκιμος), να παραμείνουν όλοι σε καραντίνα 8 ημερών από την ημέρα της τελευταίας επαφής των άλλων εργαζομένων μαζί του και μετά από το αρνητικό test που θα κάνουν τότε μετά τις 8 ημέρες και όχι αύριο, να επιστρέψουν στην εργασία τους .

Επομένως το ο πρώτος όροφος του Δημαρχείου εάν εκεί εργαζόταν ο εν λόγω εργαζόμενος, θα πρέπει πέραν της απολύμανσης, να παραμείνει κλειστός μέχρι να περάσουν οι 8 ημέρες από την ημέρα, που πήγε για τελευταία ημέρα και εργάστηκε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος εκεί και μετά από εκείνο το αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους οι άλλοι εργαζόμενοι.

Επομένως θα έπρεπε να έχουν ήδη ειδοποιηθεί όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον χώρο, να ευρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα μέχρι την συμπλήρωση των ημερών, που ανέφερα και όχι απλά να απέχουν από την εργασία τους στον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο μετά την απολύμανση του εν λόγω χώρου μπορούν να εργαστούν εργαζόμενοι από τις άλλες δύο Δημοτικές Ενότητες στην μερική θέση τον μόνιμα εργαζομένων στον όροφο αυτό.

Αστακός 4/4/2021 

Με τιμή 

Dr. Παναγιώτης Στάικος 
Ειδικός Γενικός Ιατρός 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad