O Νεκτάριος Φαρμάκης σε έργα στην δυτική Αιτωλοακαρνανία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Απριλίου 2021

O Νεκτάριος Φαρμάκης σε έργα στην δυτική Αιτωλοακαρνανία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

9 Απριλίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Νεκτάριος Φαρμάκης σε έργα στην δυτική Αιτωλοακαρνανία

Έργα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη και ανάδειξη της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη.

Η επίσκεψη, στην οποία παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ακτίου –Βόνιτσας, Γιώργος Αποστολάκης, ξεκίνησε από το Δρυμό και συγκεκριμένα από το εργοτάξιο του αναδόχου για την ολοκλήρωση του δρόμου Αμβρακία - Άκτιο, έργο που εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στη Βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία.

Στη συνέχεια, επιθεώρησαν τον επαρχιακό οδικό δίκτυο Λευκάδας – Βόνιτσας και διαπίστωσαν τα προβλήματα βατότητας που υπάρχουν στην είσοδο της Βόνιτσας, όπως επίσης από τη θέση Κάστρο (Τεκε) μέχρι την Πλαγιά, για τα οποία ο Περιφερειάρχης έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες να υποβάλουν προτάσεις για τεχνικές βελτιώσεις.

Ακολούθως, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση και Βελτίωση Οδικού Άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς», προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ που εκτελείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες που είχαν ξεκινήσει με παλαιότερη εργολαβία, αλλά δεν περατώθηκαν. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται και η πλήρης κατασκευή άλλων τμημάτων δρόμου, καθώς επίσης η σύνδεσή του με τους υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους στην περιοχή. Οι παρεμβάσεις που εκτελούνται αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας και αναβαθμίζουν την ποιότητα των καθημερινών μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Περιφερειάρχης επίσης μετέβη στη θέση Όχθια όπου εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση του πρανούς, προϋπολογισμού 440.000 ευρώ. Ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου και ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες να επισπεύσουν τις εργασίες εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.

«Θέλουμε έργα που αρχίζουν και τελειώνουν στην ώρα τους, γι αυτό επιδιώκουμε να παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξή τους. Αυτή είναι μια βασική μας προτεραιότητα ώστε να αναδειχθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα βρεθήκαμε σε έργα στην Δυτική Αιτωλοακαρνανία που αποτελούν εκκρεμότητες του χθες και πρέπει να τελειώσουν αλλά και σε νέα έργα νέα, που επίσης πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα. Η βελτίωση της προσβασιμότητας αποτελεί κοινωνική ανάγκη, αλλά και προϋπόθεση ανάπτυξης. Η περιοχή της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να πετύχει ένα μεγάλο τουριστικό και οικονομικό άλμα. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε αυτό…» ανέφερε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία της επίσκεψής του.

Την περιοδεία του Περιφερειάρχη παρακολούθησαν οι Βοηθοί Περιφερειάρχη, Μιχάλης Γούδας αρμόδιος για θέματα Ομάδων Παραγωγών, Συνεργατισμού και Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής, η Αγγελική Χαλιμούδρα, αρμόδια για θέματα συνεργασίας με τα Σώματα Ασφαλείας, ο Γιώργος Κοντογιάννης, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Έγγειες Βελτιώσεις, η Αμαλία Βούλγαρη- Πολονύφη αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad