Δημήτρης Στρατούλης: Ριζοσπαστική Αριστερά. Κι όμως, κάτι κινείται - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Ιουλίου 2021

Δημήτρης Στρατούλης: Ριζοσπαστική Αριστερά. Κι όμως, κάτι κινείται


Δημήτρης Στρατούλης: Ριζοσπαστική Αριστερά. Κι, όμως, κάτι κινείται.

Ο διάλογος, που ξεκίνησε για τη δημιουργία ανοιχτής Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης είναι σημαντική και ελπιδοφόρα διαδικασία.

Είναι θετικό ότι σ’ αυτή την προσπάθεια καλούν 175 αγωνιστές/ες της Αριστεράς, των κινημάτων, της επιστήμης, του πολιτισμού, της αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων και της νεολαίας, που υπογράφουν τη σχέδιο διακήρυξης αυτής της Πρωτοβουλίας. Επίσης, ότι αρκετές οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συμμετέχουν, στηρίζουν, ή παρακολουθούν την Πρωτοβουλία και συγκεκριμένα οι: Αναμέτρηση, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, Παρέμβαση, Συνάντηση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

Η ισότιμη συμμετοχή σε αυτή την Πρωτοβουλία ανένταχτων αγωνιστών, αγωνιστριών αλλά και οργανωμένων δυνάμεων της ασυμβίβαστης, ριζοσπαστικής Αριστεράς, με ενεργή συμμετοχή εργαζομένων, γυναικών, διανοουμένων και – κυρίως – εκπροσώπων της νέας γενιάς, είναι σημείο – κλειδί για την επιτυχία αυτής της νέας ενωτικής αναγεννητικής προσπάθειας.

Είναι σημαντικό ότι η νέα αυτή Πρωτοβουλία με το σχέδιο διακηρυκτικού κειμένου της δεν μένει μόνο στη σκληρή και γενναία αυτοκριτική των δυνάμεων που τη συναπαρτίζουν για την πορεία και κατάσταση της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, αλλά και ενδιαφέρεται για το τι πρέπει να κάνει η Αριστερά σήμερα και στο μέλλον. Με μια διαδικασία συλλογικής συζήτησης για τα μεγάλα και επίκαιρα προβλήματα που απασχολούν, την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία εν μέσω υγειονομικής, οικονομικής και οικολογικής κρίσης, αλλά και λόγω της εφαρμογής στη χώρα μας μίας ακραία νεοφιλελεύθερης αντικοινωνικής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και, κυρίως, με κοινή δράση στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της νεολαίας, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και παιδεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ισότητα των φύλων.

Εξάλλου, μόνο μέσα από μία τέτοια διαδικασία ανοικτού και δημοκρατικού διαλόγου και κοινής κινηματικής και πολιτικής δράσης, μπορεί, χωρίς ηγεμονισμούς και αρχηγισμούς, να υπάρξει συμφωνία σε βασικά πολιτικά προαπαιτούμενα, που μπορούν να χρησιμεύουν ως οδηγός στην προοπτική συγκρότησης, εν τέλει, ενός Αριστερού Ριζοσπαστικού Πολιτικού Μετώπου, που σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαίο ως στήριγμα, αποκούμπι κι ελπίδα για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να δοθεί πολιτική διέξοδος στους αγώνες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, που σήμερα παρά τη ζοφερή κατάσταση, δεν το βάζουν κάτω, κινητοποιούνται μαζικά και μαχητικά και διεκδικούν κατακτήσεις και πολιτική έκφραση. Επίσης, να καλυφτεί το υπαρκτό, πλέον, πολιτικό κενό μίας νέας Αριστεράς των αγώνων, του διαλόγου κι ενός σύγχρονου σχεδίου ανατροπής, ιδιαίτερα, ύστερα από την μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης μπορεί να συμβάλλει, ώστε να υπάρξει πραγματική κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση και να αναπτυχτούν λαϊκοί αγώνες για την ακύρωση και ανατροπή των αντικοινωνικών κυβερνητικών πολιτικών. Για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής, της εργασίας, των εισοδημάτων, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, που συνθλίβονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, που αξιοποιεί την υγειονομική και οικονομική κρίση, για να περάσει χωρίς αντιστάσεις τις αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της με πρωτοφανή αυταρχισμό και καταστολή. Για την επεξεργασία, προβολή και διεκδίκηση ενός πολιτικού προγράμματος υπέρ των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad