Συμμετοχή του Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Ξηρομέρου στην αναπαράσταση της Μάχης του Αετού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Αυγούστου 2021

Συμμετοχή του Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Ξηρομέρου στην αναπαράσταση της Μάχης του Αετού


Αστακός , 09.08.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 9 Αυγούστου 1822 οι Ξηρομερίτες μαχητές υπό τον στρατηγό Γεώργιο Νικολού Βαρνακιώτη πέτυχαν, μετά από τρομερή μάχη, σπουδαία και καθοριστική νίκη κατά των τούρκων στον Προφήτη Ηλία του Αετού Ξηρομέρου .

Φέτος, με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα ο εορτασμός της Μάχης του Αετού αποκτά ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία.

Το Νομικό Πρόσωπο, εκπροσωπώντας το Δήμο Ξηρομέρου, συμμετέχει ως συν- διοργανωτής στην αναπαράσταση της Μάχης του Αετού που θα πραγματοποιεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 στις 18.30 (ώρα έναρξης αναπαράστασης 19.15) στην θέση Πηγάδια στον Προφήτη Ηλία.

Όλοι μαζί οι Ξηρομερίτες οφείλουμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθέρια μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad