Πρώτη μέρα στο σχολείο: 7 φράσεις για να δώσετε θάρρος στο παιδί σας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώτη μέρα στο σχολείο: 7 φράσεις για να δώσετε θάρρος στο παιδί σας


Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν συνοδεύεται με ενθουσιασμό από όλα τα παιδιά. Ορισμένα αρνούνται να πάνε στο σχολείο, κλαίνε ή δεν θέλουν να αποχωριστούν τους γονείς τους.

Όλα όμως, ανεξάρτητα από την ηλικία, είναι σημαντικό να καταλάβουν τέσσερα απλά πράγματα:

  • Ότι είστε περήφανοι γι΄αυτά και η αγάπη σας είναι άνευ όρων
  • Η επιτυχία είναι υπό τον έλεγχό τους
  • Το σχολείο είναι ένας τρόπος να μάθουν νέα πράγματα και να κάνουν νέους φίλους
  • Στο τέλος της ημέρας, θα είναι με την οικογένειά τους

Καθώς λοιπόν η …μεγάλη μέρα έφτασε σημειώστε επτά ενθαρρυντικές φράσεις που μπορείτε να πείτε στο παιδί σας για να το εμψυχώσετε:



«Είσαι ικανός για οτιδήποτε σκεφτείς»

Ακούγεται κλισέ, αλλά κάθε παιδί πρέπει να το ακούει αυτό όχι μόνο την πρώτη μέρα του σχολείου αλλά καθ ‘όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Το να λέτε αυτή τη φράση είναι το πρώτο βήμα για να διδάξετε στο παιδί σας την επιμονή και την υπομονή.

«Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σε όλα, απλά πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο»

Τα παιδιά δεν είναι τέλεια. Και το δικό σας παιδί είναι πιθανό να δυσκολευτεί κάποια στιγμή με μια εργασία, μια άσκηση ή ένα διαγώνισμα. Σε εκείνες τις στιγμές είναι χρήσιμο να γνωρίζει ότι μπορεί να μην είναι ο καλύτερος σε όλα αλλά πρέπει να προσπαθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Αντιμετώπισε τους άλλους όπως θέλεις κι εσύ να σου φέρονται»

Το να μάθετε στα παιδιά σας να συμπεριφέρονται στους άλλους με τον τρόπο που τους αρέσει να τους φέρονται, θα τα βοηθήσει να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων και να αποφύγουν να προσβληθούν λόγω έλλειψης προσοχής ή κακίας προς κάποιον άλλο.



«Μην αφήνετε τις πράξεις των συνομηλίκων σας να επηρεάζουν το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σου»

Κάποια στιγμή, το παιδί σας θα δεχτεί αρνητικά σχόλια ή συμπεριφορές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να πιστεύει στον εαυτό του και να μην επηρεάζεται από όσα ακούει.

«Πιστεύω σε εσένα και σε υποστηρίζω»

Το παιδί πρέπει να γνωρίζει ότι οι γονείς είναι στο πλευρό του. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του γεγονός που του επιτρέπει να είναι ο εαυτός του.

«Ανυπομονώ να ακούσω για τη μέρα σου»

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να σας αποχαιρετήσει. Λέγοντας ότι θα κάνετε πράγματα μαζί θα έχει κάτι να περιμένει μετά το τέλος του σχολείου.

«Να είσαι ο εαυτός σου»

Μία από τις σημαντικές φράσεις που ένας γονιός μπορεί να πει στο παιδί του την πρώτη του μέρα στο σχολείο είναι να είναι ο εαυτός του. Είναι ίσως η πιο ουσιαστική συμβουλή που μπορείτε να δώσετε και την οποία αξίζει να επαναλαμβάνετε κάθε μέρα ( όπως και τις υπόλοιπες φυσικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad