Φωταγώγηση του Κάστρου της Πλαγιάς - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Σεπτεμβρίου 2021

Φωταγώγηση του Κάστρου της Πλαγιάς


Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία πραγματοποίησε την Πέμπτη 9/9 τη φωταγώγηση του Κάστρου της Πλαγιάς.

Ένας ιστορικός χώρος το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που για χρόνια βρισκόταν στο σκοτάδι δεσπόζει πια φωτισμένο στην κορυφή του λόφου, πάνω από το χωριό της Πλαγιάς και απέναντι από τη Λευκάδα.

Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας κ. Βικάτου Ολυμπία για την πολύτιμη βοήθεια της στην ανάδειξη αυτού του ιστορικού μνημείου.

Η παραπάνω δράση θα ήταν αδύνατο να διεκπεραιωθεί χωρίς την εθελοντική εργασία κατοίκων του χωριού που καθάρισαν περιμετρικά το κάστρο προκειμένου να τοποθετηθούν οι προβολείς, καθώς και των ηλεκτρολόγων του Δήμου.

Η φωταγώγηση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς δράσεων, που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad