Συντετριμμένοι τα τρία παιδιά και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά στο τελευταίο «αντίο» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Οκτωβρίου 2021

Συντετριμμένοι τα τρία παιδιά και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά στο τελευταίο «αντίο»



Συντετριμμένη η οικογένεια, ο σύζυγός της και τα τρία της παιδιά, αποχαιρέτησαν τη Φώφη Γεννηματά, μαζί με όλη την Ελλάδα, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τα τρία της παιδιά, η 24χρονη Αιμιλία, ο 17χρονος Γιώργος και η 15χρονη Κατερίνα, και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τους μητέρα και σύζυγο. Στο πλευρό τους η θεία τους -αδελφή της Φώφης- Μαίρη και η εξαδέλφη τους, ανιψιά της εκλιπούσης πολιτικού.

Στη Μητρόπολη Αθηνών για το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά βρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτειακών θεσμών, εκπρόσωποι της πολιτικής από όλο το φάσμα, καθώς και φίλοι της.

Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, Ανδρέας, ο οποίος, μη μπορώντας να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και τα δάκρυά του, έπεσε πάνω στο φέρετρο και το χτύπησε με τη γροθιά του.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν αυτή όπου ο γιος της, ο 17χρονος Γιώργος, εκφώνησε τον επικήδειο για τη μητέρα του.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια, κάτι που παρά την απαιτητική σου καριέρα την νιώθαμε έντονα. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για τη ζωή. Έγινες έτσι υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα επικεντρωμένη στις χαρές της ζωής.

Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει για να σε αποχαιρετήσουμε

Η σχέση που είχες με τον πατέρα μας, μας δίδαξε τι θα πει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός σου με τη θεία μας τη Μαίρη, είναι παράδειγμα αδερφικής αγάπης. Η ζωή σου θα είναι παράδειγμα για εμάς, όπως ήταν για εσένα η ζωή του παππού μας, Γιώργου Γεννηματά.

Τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο. Η οικογένεια για σένα ήταν όλη σου η ζωή. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να σε φιλήσουμε και να σε αποχαιρετήσουμε για μια τελευταία φορά. Είμαι σίγουρος πως θα μας φυλάς, με το χαμόγελο που σε σημάδεψε, πάνω από τα σύννεφα».

 
«Αθάνατη» - Όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε με χειροκροτήματα τη Φώφη Γεννηματά

Στο Α' Νεκροταφείο μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Οι στρατιώτες είχαν παραταχθεί από νωρίς όπως και η φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού. Υπό τον ήχο χειροκροτημάτων και του Πένθιμου Εμβατηρίου έγινε η ταφή της Φώφης Γεννηματά δίπλα στον πατέρα της. Με βάση το πρωτόκολλο -η κηδεία της έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού- την ώρα της ταφής αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές και εννέα στρατιώτες έριξαν από τρεις πυροβολισμούς στον αέρα. Η σημαία που κάλυπτε το φέρετρό της παραδόθηκε στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά.

Με ένα λουλούδι την αποχαιρέτησαν οι δικοί της άνθρωποι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Τασούλας, την αποχαιρέτησαν στην τελευταία της κατοικία ρίχνοντας ένα λουλούδι. Παρόντες στην ταφή και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που θέλησαν να πουν το ύστατο χαίρε. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Γείτονας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad