Διαμαρτυρία κατά της Δημοτικής Αρχής! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Οκτωβρίου 2021

Διαμαρτυρία κατά της Δημοτικής Αρχής!


Δυστυχώς ζούμε σε έναν τόπο όπου το ρουσφέτι και το προσωπικό συμφέρον υπερισχύουν του δίκαιου και σωστού.

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την παρούσα Δημοτική Αρχή και τις ενέργειες της.

Καλώς ή κακώς κάποιοι συνδημότες μου τη στήριξαν για να είναι εκεί που είναι και φυσικά για το καλό των Δημοτών!

Μέχρι σήμερα λοιπόν:

Προέρχομαι από αγροκτηνοτροφική οικογένεια και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτήν γιατί εκτός όλων των άλλων με έμαθε να σέβομαι και να έχω αξίες και αρχές!

Στην ΤΚ Καραϊσκάκη ο πατέρας μου είναι ιδιοκτήτης ενός κτήματος στο οποίο χρόνια τώρα έχει στάβλους για τα πρόβατα και αποθήκη για τις τροφές.

Τα παλαιότερα χρόνια δεν υπήρχε δρόμος παρά μόνο ένα μονοπάτι.

Όταν ο πατέρας μου αγόρασε για τις ανάγκες του τρακτέρ, αγόρασε και κάποια μέτρα έκτασης όση ο δρόμος για να μπορεί να περνάει, από τον ιδιοκτήτη Καραγιάννη που συνορεύει νότια.

Στο βόρειο σημείο του δρόμου κυλούσε από βόρεια ρυάκι το οποίο τους χειμερινούς μήνες έκανε δύσκολη την διέλευση του.

Έτσι ο ίδιος ο πατέρας μου μάλιστα είχε φτιάξει ένα υποτυπώδη γεφυράκι από 2 -3 βαρέλια τσίγκινα έτσι ώστε να περνάει το τρακτέρ, επίσης θυμάμαι μικρή που ήμουν όλο πέτρες κουβαλούσαμε όλη η οικογένεια πάνω στην καρότσα από το τρακτέρ και αργότερα με το αυτοκίνητο για να μπαζώσουμε τον δρόμο και να κάνουμε εύκολη την μετάβαση την δίκη μας αλλά και των ζώων μας. Αργότερα με δικά του πάλι έξοδα και ιδρώτα αντικατέστησε τα βαρέλια με τσιμεντένιους σωλήνες και πολλές πέτρες και τσιμέντο για στέρεο αποτέλεσμα.

Την περασμένη εβδομάδα και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, τα νερά που ερχόταν από την βορειοδυτική ιδιοκτησία στο αυλάκι μετέφεραν και αρκετή λάσπη ικανή για να βουλώσει το γεφυράκι και τα νερά χάλασαν τον δρόμο σε ορισμένα σημεία.

Έτσι λοιπόν ο “από μηχανής θεός” Δημοτική Αρχή και αφού έλεγξε έναν προς έναν όλους τους αγροτικούς δρόμους αποφάσισε να υλοποιήσει ένα ρουσφετάκι.

Ερήμην μας χάλασε το γεφυράκι (το οποίο είχε φτιάξει ο πατέρας μου με τον ιδρώτα του) τοποθετώντας μεγαλύτερες τσιμεντένιες σωλήνες, σκεπάζοντας τες με τσιμέντο αφήνοντας μια όψη λοφίσκου.

Το υπόλοιπο δε μέρος του δρόμου όλο λάσπη!

Φυσικά δεν παρέλειψε να τεντώσει απαγορευτική ταινία! Άραγε για ποιον;
Αφού γνώριζαν υποτίθεται ότι από εκεί δεν περνάει κανείς.....όπως είπαν!

Αλλά ακόμα πιο φυσικά εφόσον είναι η Αρχή αυτού του τόπου “αποφασίζει και δέρνει” χωρίς να ρωτήσει και καταπατάει ξένες περιουσίες λες και βρισκόμαστε επί τουρκοκρατίας!

Γιατί δεν έκανε εύλογα και χρηστά ερωτήματα πρώτα στον εαυτό της όπως:

1. Είναι δημόσιος ή ιδιόκτητος χώρος;
Και αν δεν γνώριζε, τι ρόλο έχουν άραγε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων;

Και έρχομαι εγώ προσωπικά σαν Αλεξάνδρα Ζαβιτσάνου να ρωτήσω:

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής μπορεί να επέμβει ο Δήμος σε ιδιόκτητο χώρο;
Αν όχι ποιες είναι οι συνέπειες;
Ποιον ενημερώσατε λοιπόν γι' αυτές σας τις ενέργειες;

Ξέρω ότι δεν ενδιαφέρει τους δημότες το τι κάνει ο καθένας με τις δουλειές του, όμως εγώ κύριοι διέρχομαι καθημερινά 2 και 3 φορές από εκεί.

Αυτό το αναφέρω διότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Πολύζο ανέφερε πως: «του είπαν ότι δεν περνάει κανείς από εκεί».

Δεν σας τα είπαν καλά κύριοι, εγώ προσωπικά πάω το πρωί εκεί και ύστερα φεύγω για την δουλειά μου καθώς και το απόγευμα επίσης.

Ξέρετε όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα ζώντα όντα έχουν ανάγκη από τροφή!

Επίσης μου είπε ότι δεν είναι τίποτα να περιμένεις δυο μέρες να στεγνώσει και τη Δευτέρα θα το φτιάξουμε.

Και όταν τον ρώτησα πως θα ξεφορτώσω τις τροφές από το αυτοκίνητο για να τις πάω στην αποθήκη απάντησε: ξέρω 'γω; Βρες εκεί έναν να το ξεφορτώσει και θα τον πληρώσω εγώ!

Πολύ κουβαρντάδες είστε του λέω! Πήγατε τα ανακατέψατε και τα αφήσατε ως τη Δευτέρα χωρίς να σας νοιάζει πως θα κάνουμε τις δουλειές μας.

Και φυσικά αν βρέχει την Δευτέρα και όλη την εβδομάδα δεν ευθύνεστε εσείς αλλά εμείς!

Εσείς αυτό που ήταν να κάνετε το κάνατε χωρίς να λάβετε υπόψιν σας τα αυτονόητα!

Γιατί δεν πάτε να φτιάξετε δρόμους αγροτικούς και δημόσιους που περνούν πολλοί περισσότεροι από έναν ιδιοκτήτη εφόσον σας έπιασε η ευαισθησία και πήγατε στον συγκεκριμένο χώρο;

Γιατί δεν φτιάχνετε τους δρόμους του Αστακού που είναι χρόνια κατεστραμμένοι και καθημερινά σπάμε τα αυτοκίνητα μας εφόσον ευαισθητοποιηθήκατε σε λιγότερο από μια εβδομάδα;

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τι κάνετε και τι λέτε!

Όταν όμως θίγετε πρόσωπα της οικογένειας μου και με ενοχλείτε χωρίς να σας ενοχλώ, τότε ειλικρινά με πειράζει και με ενοχλεί και πολύ περισσότερο δεν σας το επιτρέπω!

Με πολλή αγανάκτηση μια Δημότης!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad