Meteo: Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές, χαλάζι και ενισχυμένους ανέμους - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Οκτωβρίου 2021

Meteo: Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές, χαλάζι και ενισχυμένους ανέμους


Προ των πυλών είναι το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και το τέλος της εβδομάδας αναμένονται κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αλλά και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να σχηματίσει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινούμενο αργά ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης έως και το τέλος της εβδομάδας.

«Αυτό θα είναι και το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, 110 ημέρες μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου», επισημαίνει το Meteo.

Σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση καιρού περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της δυτικής Ελλάδας, όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Πιο αναλυτικά, το Meteo επισημαίνει ότι:
 
  • Τα ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
  • Σημαντικές και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις καμένες εκτάσεις της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.
  • Περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά) όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad