Προτάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ξηρομέρου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Νοεμβρίου 2021

Προτάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ξηρομέρου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Δήμος Ξηρομέρου αποτελεί έναν Δήμο αραιοκατοικημένο και μικρό, κάτω των 10.000 κατοίκων, πληθυσμό. Οι οικισμοί του βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο και η επικοινωνία των κατοίκων από τα δύο άκρα του δήμου γίνονται πάντα με επίκεντρο την έδρα του Δήμου, τον Αστακό. Κατά συνέπεια, μέλημα κάθε δημοτικής επιτροπής αποτελεί συν τοις άλλοις η συμπερίληψη όλων των δημοτών σε κάθε σχεδιαζόμενη δράση.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ξηρομέρου, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των δημοτών, διαπίστωσε σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης σχετικά με ζητήματα προαγωγής ισότητας των δύο φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας. Για τον λόγο αυτό, προτείνει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα εξής:

1. Τη δημιουργία μιας Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης των Πολιτών, η οποία θα στελεχωθεί από τους κατάλληλους επαγγελματίες και θα εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια στους οικισμούς των απομακρυσμένων δήμων των περιφερειακών ενοτήτων. Σκοπός των επισκέψεων αυτής της επιστημονικής ομάδας θα είναι πρωτίστως η ενημέρωση των πολιτών, ενώ αργότερα μπορεί να υπάρξει διασύνδεση και με άλλες κοινωνικές δομές.

2. Τη σύνταξη ενός υπομνήματος προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο θα ζητείται από τις συγγραφικές ομάδες των νέων προγραμμάτων σπουδών και των νέων σχολικών εγχειριδίων να λάβουν υπόψη ζητήματα ισότητας των δύο φύλων. Επιπρόσθετα, καθίσταται αναγκαία η δημιουργία ενός αποθετηρίου διδακτικού υλικού, εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή διδακτική πρακτική.

3. Την ενίσχυση των ευκαιριών επιχειρηματικότητας των γυναικών μέσα από τη διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο ευνοϊκού πλαισίου χρηματοδότησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Σε δεύτερο επίπεδο, ωστόσο, η Περιφέρεια μπορεί να προωθήσει τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Συμβουλίου Συλλόγων Γυναικών, έτσι ώστε οι τοπικοί σύλλογοι να έχουν τη δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης κοινών και ευρύτερων δράσεων.

4. Τη διοργάνωση δια ζώσης ημερίδων ενημέρωσης από συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα σε όλες τις έδρες των Δήμων, με σκοπό την προώθηση των τηλεφωνικών αριθμών ενημέρωσης των πολιτών και των προοπτικών (ή και της πορείας) μιας ενδεχόμενης καταγγελίας.

Πέραν αυτών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ξηρομέρου, αναμένεται να επιχειρήσει δράσεις ευαισθητοποίησης σε τοπικό επίπεδο, έχοντας όμως πάντα το βλέμμα και τη διάθεση ανοιχτά προς διαδημοτικές συνεργασίες.

Με εκτίμηση

Τα μέλη της Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad