Δήμος Ξηρομέρου: ΦΕΚ για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020 - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Δήμος Ξηρομέρου: ΦΕΚ για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020


Αστακός 2.12.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι υπογράφηκε την 12η Νοεμβρίου 2021 και δημοσιεύτηκε την 29η Νοεμβρίου 2021, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 5500/ 29-11-2021), η απόφαση Αριθμ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ. - Κ.Ε./16133/Α325: "Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020, σε περιοχές του Δήμου Ξηρομέρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας".

Η οριοθετημένη πληγείσα περιοχή περιλαμβάνει τις παρακάτω Δημοτικές Κοινότητες:

  • Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας.
  • Τ.Κ. Αστακού, Παλαιομάνινας, Προδρόμου και Σκουρτούς της Δημοτικής Ενότητας Αστακού.
  • Τ.Κ. Φυτειών της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.
Η απόφαση έχει εφαρμογή και αφορά σε κτίρια που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των ανωτέρω περιοχών.

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στα κτίρια, που προήλθαν από το συμβάν της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020, στις περιοχές που ορίζονται με την απόφαση αυτή, αναλαμβάνει, ως αρμόδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε.).

Καλούνται οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία για:

1. Έκδοση Έκθεσης Αυτοψίας, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών
2. Έκδοση Άδειας Επισκευής, εντός είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της Έκθεσης Αυτοψίας
Για περισσότερες πληροφορίες (απαιτούμενα δικαιολογητικά και διαδικασίες), δείτε παρακάτω το ΦΕΚ όπου δημοσιεύτηκε η Απόφαση.

Η διεύθυνση επικοινωνίας της αρμόδιας υπηρεσίας Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε. είναι:
Καλαβρύτων 52-56 & Φλέμινγκ (Α' όροφος), Τ.Κ. 26226, Πάτρα Αχαΐας.
Τηλ.: 2610 589226, 2610 589121, 2610 589122
e-mail: daefkde@ggde.gr

Ο Δήμος Ξηρομέρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Καραγιάννη, όπως επίσης τα αντίστοιχα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Ε.Φ.Κ., για την άριστη συνεργασία και τη στήριξη των δημοτών μας, που επλήγησαν από τις συνέπειες των πλημμυρών και του ανεμοστρόβιλου της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου 2020.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

ΦΕΚ Β 5500 29112021 ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad