Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές φέτος στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Δεκεμβρίου 2021

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές φέτος στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της πανδημίας


Χριστούγεννα στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές φέτος στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω της πανδημίας του κορωνoϊού που μαστίζει την χώρα μας αλλά και άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Στόχος, είναι ο μηδενισμός των κρουσμάτων στο Δήμο μας, καθώς και η ενίσχυση του πνεύματος-μηνύματος της ατομικής ευθύνης σε κάθε δημότη μας.

Πάραυτα, ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας «φόρεσε» τα γιορτινά του, έτσι πόλεις, χωριά και συνοικίες του στολίστηκαν.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 24 φυσικά ή τεχνητά δέντρα σε κάθε γωνιά των τοπικών μας διαμερισμάτων και τοποθετήθηκαν περισσότερα στολίδια στους δρόμους.

Να επισημανθεί, ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, τα ΚΔΑΠ και τα σχολεία του Δήμου μας μπορούν μεμονωμένα να διοργανώσουν τη δική τους γιορτή ή να τοποθετήσουν στα δέντρα τα δικά τους συμβολικά στολίδια, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία μικρών και μεγάλων.

Η ανακοίνωση του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Παντελή Αποστολάκη, αναφέρει:

‘’Η φλόγα του Χριστουγεννιάτικου Πνεύματος ας ελπίσουμε, ότι θα φωτίσει τις ψυχές των ανθρώπων, θα τους βγάλει από το τέλμα των καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και θα τους ξανακάνει και πάλι παιδιά.

Όλοι μας ως δημότες, αλλά και ο καθένας από εμάς μεμονωμένα οφείλει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που δυστυχώς, μας επιτάσσει τα τελευταία δύο χρόνια η νόσος του Covid 19.

Σαφώς, και είναι δύσκολο η ζωή μας έχει μεταβληθεί άρδην σε όλους τους τομείς οικονομικό, κοινωνικό και πνευματικό, ωστόσο η θετική ενέργεια και η αγάπη των γιορτών ελπίζω να μας κάνει να δούμε τη ζωή από μια άλλη θετική οπτική γωνία. Επιπλέον, με τις οδηγίες και τα μέτρα των ειδικών θα κάνουμε τις φετινές γιορτές καλύτερες και κυρίως πιο ασφαλείς, ώστε όλοι οι δημότες μας να προστατευτούν.

Με το στολισμό, όμως στις πόλεις, στα χωριά και στις συνοικίες του Δήμου μας θα έχουμε την ευκαιρία όλοι, να πραγματοποιήσουμε μια απογευματινή βόλτα και να απολαύσουμε έστω και χωρίς γιορτές τα όμορφα στολισμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις πλατείες και τους στολισμένους δρόμους των τοπικών γεωγραφικών διαμερισμάτων μας.

Παρόλο, που δεν θα γίνει καμία εκδήλωση στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στους παιδικούς σταθμούς θα γίνουν γιορτές για τα παιδιά.

Επιπροσθέτως, να επισημανθεί ότι στους Παιδικούς σταθμούς όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων του Δήμου μας, έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία από τους εκπαιδευτικούς για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Οι εκπαιδευτικοί, λοιπόν θα δίνουν σε κάθε παιδάκι το Χριστουγεννιάτικο συμβολικό δώρο μαζί με γλυκά και Χριστουγεννιάτικες καραμέλες. Ταυτόχρονα τα μικρά παιδιά θα απαγγείλουν τα Χριστουγεννιάτικα ποιήματα και θα πάρουν μέρος σε όμορφα σκετς.

Συμβολικά δώρα και γλυκίσματα θα ξεκινήσουν να μοιράζονται και σε άλλα παιδιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Ας παραμείνουμε λοιπόν, όλοι ασφαλείς τηρώντας τα μέτρα των ειδικών επιστημόνων και ελπίζοντας ότι το 2022 θα είναι μια πιο ελπιδοφόρα και ξεχωριστή χρονιά για όλους μας.

Εύχομαι ολόψυχα το μήνυμα της ελπίδας, της προσμονής, της αγάπης, και της προσφοράς που σηματοδοτεί η γέννηση του Κυρίου να καταστεί οδηγός στη ζωή μας, να φέρει δύναμη στις καρδιές μας και πίστη πως οι καλύτερες μέρες του 2022 θα έρθουν για όλους μας.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης
του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad