Ξηρόμερο: Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο εργάτης που βρήκε 50.000 ευρώ σε πλαστικό δοχείο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Ιανουαρίου 2022

Ξηρόμερο: Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο εργάτης που βρήκε 50.000 ευρώ σε πλαστικό δοχείο


Γράφει ο Γιώργος Αναστασόπουλος

Έκανε απίστευτα καλές γιορτές ο εργάτης που αγόρασε ένα πλαστικό δοχείο στο οποίο ήταν κρυμμένα 50.000 ευρώ, αλλά βιάστηκε να χαρεί την… τύχη του, αφού πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Σε βάρος του, όπως επίσης σε βάρος ενός τσοπάνη που είναι το αφεντικό του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση. Από το συνολικό ποσό, κατασχέθηκαν 36.000 ευρώ και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη Ε.Μ. του μίνι μάρκετ στο χωριό Καραϊσκάκης του Ξηρόμερου, απ’ όπου είχε αγοραστεί το πλαστικό δοχείο με τον «θησαυρό».

Η ασυνήθιστη ιστορία έκανε το γύρο των ΜΜΕ της χώρας και ήταν ανάλογα τα σχόλια γιατί έκρυβε πολλές συμπτώσεις, που κάλλιστα θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τους σεναριογράφους του παλιού, καλού κινηματογράφου.

Το μίνι μάρκετ είναι ιδιοκτησίας δύο αδελφών, του Ε.Μ. και του Π.Μ., ενώ τα χρήματα ανήκαν στον πρώτο και τα είχε τοποθετήσει στο πλαστικό δοχείο, χωρίς να το γνωρίζει ο αδελφός του!

Στις 22 Δεκεμβρίου ο βοσκός έστειλε τον εργάτη του ν’ αγοράσει ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που του χρησίμευε για την μεταφορά γάλακτος.

Η αγορά έγινε όταν είχε βάρδια ο αδελφός Π.Μ. που αγνοούσε την ύπαρξη του «θησαυρού» στο δοχείο. Όταν μετέφερε ο εργάτης το δοχείο στη στάνη, διαπίστωσε ότι περιείχε 50.000 ευρώ, έκρυψε τα χρήματα σε τουαλέτα μέσα σ’ ένα καλάθι αχρήστων και τότε άρχισε το… πάρτι. Πρώτα απ’ όλα, βέβαια τακτοποίησε κάποιες τραπεζικές εκκρεμότητες του και αμέσως μετά πρωταγωνίστησε σε εορταστικά γλέντια κερνώντας καθημερινά τους συγχωριανούς του!

Ο Π.Μ. μετά από 10 μέρες συνειδητοποίησε ότι είχε πουληθεί το δοχείο και τα δύο αδέλφια ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ευτυχώς το μίνι μάρκετ διέθετε κάμερα ασφαλείας και όλοι οι πελάτες των τελευταίων ημερών πέρασαν από «ακτινογραφία».

Ο συνδυασμός, πλέον, ήταν εύκολος, καθώς στο χωριό ένας φτωχός εργάτης είχε γίνει ξαφνικά… σπάταλος. Εκλήθη στο Α/Τ Αστακού και ομολόγησε…

Μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Ε.Μ. που είχε βάλει τα χρήματα στο δοχείο, μας είπε: «Έκανα… κουταμάρα που επέλεξα το πλαστικό για φύλαξη ενός τόσο μεγάλου ποσού, αλλά δεν έχει νόημα να πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα. Τα υπόλοιπα λεφτά μου θέλω να πάρω πίσω και τίποτε άλλο…».

«Βρήκα τα χρήματα στο δοχείο, τα είχα ανάγκη και ξεχρέωσα, δεν έκλεψα»

O 57χρονος εργάτης από την Αιτωλοακαρνανία, στον οποίο κατέληξε το δοχείο με τα 50.000 ευρώ μίλησε στο STAR.

Ο 57χρονος υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν ήταν 50.000 ευρώ, αλλά λιγότερα. Τόνισε μάλιστα ότι παρέδωσε το υπόλοιπο ποσό στους αστυνομικούς.

«Το αφεντικό δεν φταίει σε τίποτα, η ευθύνη είναι δικιά μου, μου πουλήσαν ένα πλαστικό βαρέλι για 20-25 ευρώ. Βρήκα κάποια χρήματα τα οποία δεν τα έκλεψα. Γύρω στις 3.000 ευρώ ξόδεψα εγώ» είπε ο 57χρονος και συμπληρώνει: «τα είχα πολύ ανάγκη και ξεχρέωσα, δεν ξέρω τι να κάνω με την αξιοπρέπεια μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad