Παρέμβαση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα, στη σύσκεψη των φορέων της Αιτ/νίας στο Αγρίνιο, με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Φεβρουαρίου 2022

Παρέμβαση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα, στη σύσκεψη των φορέων της Αιτ/νίας στο Αγρίνιο, με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα


22/2/2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα, στη σύσκεψη των φορέων της Αιτ/νίας στο Αγρίνιο, με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, παρέστη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου όπου έλαβε χώρα σύσκεψη των φορέων της Αιτ/νίας, κατόπιν προσκλήσεως του Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στα πλαίσια της επίσκεψης του στη περιοχή.

Η Επιτροπή Αγώνα λαμβάνοντας των λόγο, παρουσίασε στο Γ.Γ και στους μαζικούς φορείς της Αιτ/νίας το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις Δυτικές Ακτές της Αιτ/νίας και συγκεκριμένα στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και στο Κάλαμο Λευκάδας, με τον προωθούμενο σχεδιασμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ).

Η δημιουργία ενός τεράστιου βιομηχανικού ιχθυοκαλλιεργητικού πάρκου στις ακτές, θα στερήσει το παράκτιο μέτωπο και τη θάλασσα από τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας και τους επισκέπτες, θα οδηγήσει τον τόπο σε αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια, αναιρώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό, απωθώντας εκ των πραγμάτων άλλες δραστηριότητες στο παράκτιο κομμάτι Αστακού - Μύτικα - Καλάμου, που μέσα από τους σχεδιασμούς τόσο του Δήμου Ξηρομέρου όσο και της Περιφέρειας, προορίζεται για παραθεριστικές και εναλλακτικές δραστηριότητες τουρισμού, δραστηριότητες που ήδη υπάρχουν και ανάπτυξη της παράκτιας Αλιείας.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του μετά τους φορείς εξέφρασε στην Επιτροπή Αγώνα τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στις Εχινάδες Νήσους και την Αιτωλοακαρνανία, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής. Η δημιουργία ΠΟΑΥ θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής για ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κ.ά.

Στη κεντρική ομιλία του αργότερα το βράδυ, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Αερογέφυρα Αγρινίου, όπου είχε μαζική συμμετοχή πολιτών, ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο το θέμα της Π.Ο.Α.Υ και εστίασε ως πρόβλημα πρώτου μεγέθους, την προωθούμενη ανάπτυξη των ιχθυοτροφείων στις Δυτικές Ακτές της Αιτ/νίας, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Δίκαιος είναι και ο αγώνας των κατοίκων για την άμεση ακύρωση της σχεδιαζόμενης "Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών" στις Εχινάδες Νήσους και τον νομό σας, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για πραγματικό έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής.»

Και στη κεντρική ομιλία το βράδυ, η Επιτροπή Αγώνα με παρέμβαση της, έθεσε και πάλι το θέμα της ολικής κατάληψης του παράκτιου μετώπου των Δυτικών Ακτών της Αιτ/νίας από τα ιχθυοτροφεία, με την προωθούμενη Π.Ο.Α.Υ, τονίζοντας την απαξίωση της γνώμης της τοπικής κοινωνίας και ότι ο αγώνας των κατοίκων και των φορέων του Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού Λευκάδας θα συνεχιστεί μέχρι να ματαιωθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Οι κάτοικοι, η Επιτροπή Αγώνα και οι συλλογικοί φορείς της περιοχής, ευχαριστούν θερμά το ΚΚΕ και τον Γ.Γ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα για την συμπαράσταση και την απόλυτη στήριξη των θέσεων και των δίκαιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, για να προστατεύσουν τις ζωές τους και τον τόπο τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad