Επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη για την συγκέντρωση των απόδημων Ξηρομεριτών στην Αττική - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Μαρτίου 2022

Επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη για την συγκέντρωση των απόδημων Ξηρομεριτών στην Αττική


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αγαπητοί Ξηρομερίτες!

Χαιρετίζω τη συνάντησή σας στην Αττική και συμπαρίσταμαι στα αιτήματά σας για τη διαφύλαξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου σας.

Η παραλιακή ζώνη Αστακός – Μύτικας- Μαραθάκι – Κάλαμος – Καστός είναι αλήθεια ότι είναι ένας τόπος εξέχουσας φυσικής ομορφιάς, με 5 περιοχές που έχουν τεθεί υπό την προστασία του δικτύου Natura. Αντιλαμβάνομαι τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας να διαφυλαχθεί το κάλλος και ο φυσικός πλούτος της περιοχής από παρεμβάσεις ή επεμβάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ομορφιά του τόπου, καθώς και τη βιοποικιλότητα αυτού του ξεχωριστού σημείου της Αιτωλοακαρνανίας που βλέπει στο Ιόνιο.

Με το θέμα της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών, αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα με τον Πόρο, και ζητήσαμε με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να επανεξεταστεί ο προτεινόμενος σχεδιασμός για την προστασία του τουριστικού χαρακτήρα του όμορφου νησιού του Σαρωνικού μας. Έχοντας θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών συντάσσομαι πάντα με τα δίκαια αιτήματά των τοπικών κοινωνιών, ειδικά όταν πρόκειται για ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Είναι γνωστή, άλλωστε, η προσωπική μου ευαισθητοποίηση όταν πρόκειται για την διαφύλαξη και ανάδειξη των περιοχών του δικτύου Natura και την αποτροπή των οποίων περιβαλλοντικών επιπτώσεων από προωθούμενες παρεμβάσεις.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη, εύχομαι ο αγώνας σας να δικαιωθεί και συντάσσομαι με τις προσπάθειες να ολοκληρωθεί σύντομα η υποχρέωση της χώρας μας για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. Η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού δικαιούται να δυναμώσει τη φωνή της για την προστασία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της μοναδικής ομορφιάς που κάθε γωνιά της Ελλάδας επιφυλάσσει για τον παρόντα και μέλλοντα χρόνο.

Ζητώ την κατανόησή σας για το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να είμαι σήμερα κοντά σας λόγω πολλαπλών υποχρεώσεών μου για την προστασία της ασφάλειας της Αττικής και των κάτοικων της από την τελευταία κακοκαιρία.

Με χαρά και προσμονή ελπίζω να καταφέρω να επισκεφτώ σύντομα τις ομορφιές του μαγευτικού και περήφανου Ξηρομέρου!

Σας ευχαριστώ, με αμέριστη την συμπαράσταση μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad