Χρήστος Μπόνης: Σχόλιο για το Ουκρανικό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Μαρτίου 2022

Χρήστος Μπόνης: Σχόλιο για το Ουκρανικό


Μετά από επτά ημέρες πολέμου τίθεται το ερώτημα: Οι Αμερικανοί, γνώριζαν την Ρωσική αντίδραση ως προς το Ουκρανικό, δηλ. την σκέψη και απόφαση των Αμερικανών για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ; Εάν το γνώριζαν γιατί δεν σκέφτηκαν το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα;;; Προφανώς το γνώριζαν! Στόχος των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ, ηταν η εκ περιτροπης περικύκλωση της Ρωσίας Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση που τα έβλεπε και αυτή γιατί παρέμεινε απαθής με αποτέλεσμα, ο πόλεμος να μεταφερθεί στην Ευρώπη...

Από την πλευρά της Ρωσίας μην γελιόμαστε, ο στόχος τους δεν ήταν (και η αιτία πολέμου) η υποστήριξη των περιοχών της Ουκρανίας που προσάρτησε (Ρωσοφώνων). Τα αίτια της εισβολής είναι πολύ πιο βαθιά. Ο στόχος της Ρωσίας είναι να απομονώσει την Ουκρανία από τη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχαμε το 2014 την κατάληψη της Κριμαίας. Οι Ρώσοι ανέκαθεν δεν μπορούσαν να ανεχτούν ότι είναι απομονωμένοι από την θάλασσα.

Η Ουκρανία μεταμορφώθηκε σε Ιφιγένεια για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των δύο μεγάλων δυνάμεων, αλλά στην ουσία ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τέλει όλα αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα εκ του μακρόθεν με τους αποκλεισμούς και τα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, τους μόνους που θα πλήξουν θα είναι τους Ευρωπαίους! Εν αντιθέσει με τους Αμερικανούς που θα βγουν αλώβητοι από αυτή την ιστορία.

Όσον αφορά τα του οίκου μας. Τα οικονομικά μέτρα θα μας πλήξουν ακόμη περισσότερο και η επιβαρυμένη ελληνική οικονομία θα περάσει στις πλάτες μας με απρόβλεπτες συνέπειες. Ως προς τα εθνικά θέματα το ενδιαφέρον των Αμερικανών (ΝΑΤΟ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διεθνές δίκαιο, γιατί έχει ξεχαστεί η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κατάληψη του 40% αλλά και γιατί η κυβέρνηση προς το παρόν το έχει παραβλέψει αντί να το σηκώσει.  Εκτιμώ ότι σωστά πήρε θέση που καταδικάζει την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως και σωστά υποστηρίζει τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας. Ως προς την αποστολή πολεμικού υλικού θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή είναι χωρίς περιεχόμενο. Γιατί ούτε μας ζητήθηκε, ούτε (πιθανόν) να φτάσει στην Ουκρανία, εν αντιθέσει θα υπάρξει οικονομική ζημιά στον τουρισμό, παράλληλα δε θα υπάρξει εχθρική αντιμετώπιση από τη Ρωσία στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό.

Η λογική για την (ενδεχόμενη) υποστήριξη των ΗΠΑ (ΝΑΤΟ) στα ελληνοτουρκικά δεν είναι δεδομένη, καθόσον η ιστορία μας έχει διδάξει ακριβώς το αντίθετο. Δεδομένου ό,τι η Τουρκία που ανήκει (ακόμη) και στο ΝΑΤΟ, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης θα μπορεί να διαπραγματεύεται με τις δύο μεγάλες δυνάμεις και την ΕΕ κατά το δοκούν. Παράλληλα δε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα διαμορφωθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή μας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad