Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εγκεφάλου στο Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Μαρτίου 2022

Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εγκεφάλου στο Δήμο Ξηρομέρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εγκεφάλου στο Δήμο Ξηρομέρου. 
- Γ. Πατούλης: «Με ενημερωτικές δράσεις συμβάλλουμε στην ορθή ενημέρωση των πολιτών σε στενή συνεργασία με τους Δήμους μέλη μας»

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Μαρτίου Ημερίδα με θέμα: «Εφηβεία. Αλλαγές στο σώμα, μεταβάσεις στον ψυχισμό. Προκλήσεις και προσαρμογές για παιδιά και γονείς μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο», η οποία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στον Αστακό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με πλήθος κόσμου, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και διαδικτυακή μετάδοση μέσα από το κανάλι του Δήμου Ξηρομέρου στο YouTube.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Μιχάλης Μάντζαρης Παιδοψυχίατρος – Ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής παιδιού και εφήβου, ο οποίος καθήλωσε το κοινό, γονείς και εφήβους, με την εκπληκτική εισήγηση του, με το ενδιαφέρον να είναι ακόμα μεγαλύτερο στο διάλογο που ακολούθησε με το κοινό, με ερωτήσεις, απορίες και απαντήσεις.

Ο κ. Μάντζαρης επιχείρησε μία σφαιρική βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση της εφηβείας. Εστίασε ιδιαίτερα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη στην εφηβεία και τα επιμέρους στάδια της. Περιέγραψε το ρόλο της οικογένειας και των γονέων καθώς και του σχολείου και τέλος Αναφέρθηκε στα σημεία που συνιστούν Παθολογία στην εφηβεία. Μετά το τέλος της ομιλίας, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, σε έναν εκτενή χρονικά και γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα μέλη του Δικτύου μας διοργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να επιμορφώσουν τους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» και ο σκοπός ήταν να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους πολίτες για την εξέλιξη και τα οφέλη της έρευνας για τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Είναι πολύ ουσιώδες για εμάς το γεγονός, να στεκόμαστε αρωγοί δίπλα στα παιδιά μας και ειδικότερα στους έφηβους που είναι αντιμέτωποι με μία δύσκολη φάση στη ζωή τους , καθώς η περίοδος της εφηβείας είναι μία περίοδος σημαντικών αλλαγών, αλλά και αποφάσεων που πρέπει να επιλέξουν οι έφηβοι για τη ζωή τους».

Για αυτήν την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, η οποία ήταν και η πρώτη ως μέλος του Δήμου Ξηρομέρου με το ΕΔΔΥΠΠΥ, οι Εκπρόσωποι του Δήμου Ξηρομέρου ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργο Πατούλη για τις δράσεις που αναλαμβάνει, καθώς και την πρωτοβουλία που δίνει στους Δήμους για συνεργασία και υποστήριξη.

Την Διοικητική Διευθύντρια του Δικτύου κα Ελίζα Φοινίτση για την συνεργασία και την καθοδήγηση.

Θερμές ευχαριστίες αποδόθηκαν στον ομιλητή κ. Μιχάλη Μάντζαρη για την άρτια και εμπεριστατωμένη ομιλία του, τον Δήμαρχο - Ιατρό κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, εκπρόσωπο στο ΕΔΔΥΠΠΥ, τον κ. Ελευθέριο Μάντζαρη, Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ και αναπληρωτή εκπρόσωπο του Δήμου μας, την Συντονίστρια μας στο δίκτυο Δρ. κα Μαρία Σακουφάκη για τον συντονισμό των δράσεων, καθώς και την κα Πανωραία Πανταζή, αναπληρώτρια συντονίστρια του Δικτύου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου θα συνεχίσει να υλοποιεί, να συνεργάζεται, να προτείνει και ο ίδιος δράσεις και προγράμματα, που έχουν ως στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad