Ένας γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας (BINTEO) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Μαΐου 2022

Ένας γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας (BINTEO)


- Ένας γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
- Το πιθανότερα είναι πως ο γαλάζιος καρχαρίας έψαχνε για τροφή και ακολούθησε κάποιο κοπάδι από ψάρια. 


Ένας γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο. «Είναι ακίνδυνος και ένα δείγμα των πολλών κατοίκων της θάλασσας που ζούμε. Ο γαλάζιος καρχαρίας φτάνει σε μήκος τα 3,8 μέτρα και βάρος τα 390 κιλά, αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 200. Είναι ένα είδος σχεδόν απειλούμενο και κινδυνεύει από τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος από τον γαλάζιο καρχαρία» αναφέρει.

Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 35 είδη καρχαριοειδών που τρέφονται κυρίως με ψάρια. Ο πιο συνηθισμένος καρχαρίας στα ελληνικά νερά είναι ο γλαυκοκαρχαρίας ή γαλάζιος καρχαρίας (Prionace glauca), όπως αυτός που βρέθηκε στο Μύτικα.

Ακολουθεί κοπάδια ψαριών για να τραφεί, μπορεί να εισέλθει σε κόλπους και να παρατηρηθεί σε ρηχά νερά. Υπολογίζεται πως 10 με 20 εκατομμύρια καρχαρίες του συγκεκριμένου είδους σκοτώνονται κάθε χρόνο από ψαράδες. Το κρέας τους χρησιμοποιείται τόσο ως τροφή όσο και από τη φαρμακοβιομηχανία. 

Δείτε το βίντεο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad