Υποβολή πρότασης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για παρεμβάσεις στη πλατεία του Αστακού και στους παρακείμενους δρόμους - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Υποβολή πρότασης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για παρεμβάσεις στη πλατεία του Αστακού και στους παρακείμενους δρόμους


Ημερομηνία 18-05-2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καθορίστηκαν οι όροι συμμετοχής του Δήμου Ξηρομέρου στη πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημοσίου χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με την υποβολή πρότασης για την πράξη με τίτλο: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων με σκοπό τη δημιουργία λειτουργικών και αισθητικών δικτύων χώρων, μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων.

Η αναλυτική καταγραφή των προτάσεων για τον σχεδιασμό των χώρων παρέμβασης του Δήμου Ξηρόμερου, έχει ως στόχο τη δημιουργία σύγχρονων αστικών χώρων, που θα ανταποκρίνονται στις αρχές τις αστικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσω της υλοποίησης της προτεινόμενης ανάπλασης αναμένεται να:

  • αναβαθμιστούν οι χώροι παρέμβασης
  • βελτιωθεί αισθητά το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης

Στο πλαίσιο της ανάπλασης, οι παρεμβάσεις σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στην Πλατεία Αστακού και σε επιλεγμένες παρακείμενες επ ́ αυτής οδών.

Συνεχίζουμε μέσα από καθημερινή δουλειά να ακουμπάμε, να ανοίγουμε και να λύνουμε θέματα δημιουργίας νέων υποδομών που έχουν ανάγκη οι δημότες μας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι παρόμοιες παρεμβάσεις, που βελτιώνουν την αισθητική και την λειτουργικότητα του αστικού χώρου, να υλοποιηθούν τόσο στην Δ.Ε Φυτειών όσο και στην Δ.Ε Αλυζίας.

Συνεχίζουμε.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad