Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Acheloos Run 2022 - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιουνίου 2022

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Acheloos Run 2022


Acheloos Run 2022 – Μεταγωνιστικό Δελτίο
Οι αγώνες δρόμου επέστρεψαν δίπλα στον ποταμό για τέταρτη χρονιά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Acheloos Run 2022 μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Οι αγώνες δρόμου επέστρεψαν ξανά για τέταρτη φορά δίπλα στον ποταμό Αχελώο και στην καρδιά ενός ιδιαίτερου προστατευόμενου οικοσυστήματος. Δεκάδες δρομείς επισκέφθηκαν το Νεοχώρι Μεσολογγίου και συμμετείχαν σε μια αθλητική γιορτή δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για όσους βρέθηκαν στο διήμερο των δράσεων.

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου 2022 με το 1ο “Αθλητικό Gala Αχελώος” στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, με στόχο την ενεργοποίηση του διαλόγου για τις ευκαιρίες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό και πολιτισμό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εκπροσώπων του αθλητικού χώρου, θεσμικοί παράγοντες και στελέχη τουρισμού.

Το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου 2022 δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου (21,1 km). Η διαδρομή ξεκίνησε με αφετηρία την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι δρομείς πέρασαν από την Κατοχή, ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα στα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, διέσχισαν μια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο ενταγμένο στο δίκτυο Natura και τη συνθήκη Ramsar, μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού που χαρακτηρίζεται από την πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Οι δρομείς τερμάτισαν στην μαγευτική περιοχή του Λούρου. Εκεί πλήθος θεατών και αθλητών διασκέδασαν με χορευτικές μουσικές από τον κορυφαίο μουσικό παραγωγό DJ Thodoris Triantafillou απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα από τους τοπικούς παραγωγούς και χορηγούς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεκάδες δρομείς έτρεξαν στα υπόλοιπα αγωνίσματα και συγκεκριμένα στους αγώνες 5 km, 6 km δυναμικού βαδίσματος ενώ μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου δοκίμασαν τις ικανότητές τους στα 1000 μέτρα.

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητής για τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο ήταν ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ (ΓΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) με χρόνο 01:10:55 και για τις γυναίκες η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ (ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ) με χρόνο 01:36:47.

Στον αγώνα των 5 km πρώτος ήταν ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ με χρόνο 15:03 και πρώτη γυναίκα η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ με χρόνο 19:55.

Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε τελετή απονομής βραβεύοντας τους νικητές της κάθε κατηγορίας με τα αντίστοιχα κύπελλα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ.

Η φετινή διοργάνωση στάθηκε μια αφορμή για αρκετούς δρομείς, φορείς και θεατές να επισκεφθούν το Νεοχώρι Μεσολογγίου, να πάρουν μέρος στις συναρπαστικές διαδρομές, να γνωρίσουν την περιοχή και να απολαύσουν τα προγραμματισμένα δρώμενα.

Το AcheloosRun 2022 πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν με την υψηλή διάθεσή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης και όλους τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξή τους στην πραγμάτωση των φετινών αγώνων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα Acheloos Run στο Facebook.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το σύνθημα για την ανανέωση του ραντεβού για το 2023!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad