Χρήστος Μπόνης: Ενημέρωση για την συνεργασία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Ιουλίου 2022

Χρήστος Μπόνης: Ενημέρωση για την συνεργασία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών

Ένας σύλλογος που γεννήθηκε μέσα από στάχτες και αποκαΐδια κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά το 2018 γιατί υπήρχε θέληση - πείσμα - αγάπη και αφοσίωση.

Πετύχαμε πολλά, σχεδόν στο 90% των στόχων μας (πάντα θα έχεις και αποτυχίες ή αδιέξοδα). 

Η προσπάθεια μας και κυρίως η επίμονη μας να μην λοξοδρομήσουμε στα πρώτα δυο χρόνια που ήταν ορόσημο για το μέλλον του Συλλόγου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή αν όχι συγκλονιστική.

Το πρώτο μεγάλο ρίσκο ήταν να κατασκευάσουμε κάποια παγκάκια στο περίβολο του Αγίου Νικολάου. Ήθελε πολύ δουλειά (ατομική) και φυσικά χορηγό που βρέθηκε στο πρόσωπο του Κώστα Παπαγιαννοπούλου, ο οποίος μας παραχώρησε τα πάντα, ΔΩΡΕΑΝ και με προσωπική εργασία Κώστα Νικολάου (Φαρμάκη), Γιώργου Καλισσώρα και Χρήστου Μπόνη πετύχαμε την κατασκευή τρων καλαίσθητων πάγκων που δίνουν την δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο να ξεκουράζονται, κάτι που επί 70 και πλέον χρόνια - δεν υπήρχε ούτε ένα. Η πρωτοβουλία μας βρήκε μιμητές στον προϊστάμενο του. Ι. Ν Αγίου Νικολάου που προχώρησε σε περαιτέρω κατασκευές!!!!

Πολλές ακόμη πρωτοβουλίες μας ήταν εντυπωσιακές σε δράση (όχι όμως και σε συμμετοχές, κάτι που είναι γενικότερο πρόβλημα των Αστακιωτών μονίμων και μη).

Η διάρκεια του τότε Δ.Σ. έληξε και εν συνεχεία κάποιοι αντικαταστάθηκαν με εξίσου δυναμικά μέλη στις εκλογές του Οκτώβρη του 2020.

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΑΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ, ακριβώς ένα χρόνο πριν (να μην επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα εύγε από χιλιάδες ντόπιους και μη Αστακιώτες και Αιτωλοακαρνάνες.

Παράλληλα δε συμμετείχαμε σαν συνδιοργανωτές σε δυο από τους τρεις λαϊκούς αγώνες δρόμου που έγιναν στον Αστακό. Η φετινή αποχή έχει σχέση με κάποιο πρόβλημα του καταστατικού μας.

Έκτος των ως άνω εκδηλώσεων - δραστηριοτήτων μας, προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά σκάκι με την συμμετοχή της Ελληνίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Τασούλας Τσολακίδου αλλά την τελευταία στιγμή για λόγους που δεν επιβάλλετε να αναφέρουμε στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν πραγματοποιήθηκε (είναι γνωστοί να μην επαναλαμβάνονται).

Όλα τα ως άνω δεν είναι απολογισμός Γενικής Συνέλευσης, είναι κάτι διαφορετικό πολύ πιο σπουδαίο και πολύ ελπιδοφόρο.

Σήμερα το πρωί μου τηλεφώνησε από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ναι καλά το διαβάζετε) ένα από τα τρία κορυφαία πανεπιστήμια στα Βαλκάνια και μέσα στην πρώτη δεκάδα της ΕΥΡΩΠΗΣ η υπεύθυνη του τμήματος αθλητισμού (δηλ. ένα τομέας του Πανεπιστημίου που ασχολείται μόνο με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όχι τον επαγγελματικό) και μου ζήτησε (μέσα από μια ζωντανή επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης που θα υπάρξει για μια συζήτηση πιο εμπεριστατωμένη) την έγκριση του Συλλόγου μας να συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων που όπως επανέλαβα στην αρχή θα είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Η υπεύθυνη του τμήματος ήταν άριστα κατατοπισμένη για τον αγώνα δρόμου αλλά και για το τουρνουά σκάκι (απλά δεν γνώριζε ότι είχε αναβληθεί και είναι λογικό) και μάλιστα οι λεπτομέρειες που μου κατέθεσε με εξέπληξαν. Προφανώς θα είχε αντλήσει πληροφορίες για τον αγώνα δρόμου από αθλητές που ήρθαν από την Β. Ελλάδα, για δε το τουρνουά σκάκι από δηλώσεις συμμετοχής από ομάδες της Β. Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Για να μην μακρηγορώ στο κείμενο, έδειξε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον να υπάρξει συνεργασία του Σ.Α.Α και του Α.Π.Θ σε ότι προγραμματίζουμε (στο εξής) σε επίπεδο αθλητισμού. Μάλιστα θα αναλάβουν και την προβολή της όλης δράσης και διάδοσης των αγώνων μέσα από το δίκτυο που έχουν.
.
Παράλληλα ενδιαφέρον έδειξε (και συνάμα έκπληξη μεγάλη για την διοργάνωση) για το τουρνουά που διοργανώνει ο Κένταυρος στον Αστακό (την ενημέρωσα σχετικά) και ζήτησε πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο (τουρνουά).

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad