Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου: Επιβάλλεται στήριξη και χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Σεπτεμβρίου 2022

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου: Επιβάλλεται στήριξη και χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου: Επιβάλλεται στήριξη και χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ, ενός άκρως επιτυχημένου θεσμού με προσφορά και αποδοχή στην Ελληνική κοινωνία.

Αγαπητοί γονείς και δημότες.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το αμείωτο ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη που συνεχίζετε να δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια και στα τέσσερα ΚΔΑΠ του Δήμου μας.

Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων (350) ξεπέρασε και την προηγούμενη χρονιά, όπως και ο αριθμός των παιδιών με πλήρη φάκελο (278), δείγμα πως τα ΚΔΑΠ ρίζωσαν στη συνείδηση των πολιτών ως μία δομή που εκτός από την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας, συμβάλουν και στην καλλιέργεια του χαρακτήρα τους, διαμορφώνοντας καλύτερους πολίτες. Είναι η αντανάκλαση του έργου και της ποιότητας του προσωπικού για τους οποίους, ως διοίκηση, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια τα ΚΔΑΠ, μετά από σωρεία λαθών των κυβερνώντων, είναι ξεκάθαρο πια ότι βρίσκονται υπό διωγμό.

Όπως λοιπόν σε όλη τη χώρα, έτσι και στο Δήμο μας έγινε «η σφαγή των παιδιών» με αποτέλεσμα από 278 πλήρεις φακέλους, να εγκριθούν 120 voucher, 50 λιγότερα από πέρυσι.

Το ποσό που θα εκταμιευθεί δεν επαρκεί για την μισθοδοσία, πόσο μάλλον για την υλοποίηση δραστηριοτήτων, που εδώ και ένα χρόνο πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά και χωρίς να αναφερόμαστε στα λειτουργικά έξοδα (φως, πετρέλαιο, γραφική ύλη, είδη χειροτεχνίας, εκδηλώσεις κλπ).

Θα είναι μία δύσκολη χρονιά, όπου θα πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του προσωπικού και της Επιχείρησης, αλλά κυρίως την προοπτική των παιδιών που μας έχουν εμπιστευθεί οι γονείς και για την οποία νιώθουμε μεγάλη ευθύνη.

Οι επιλογές της διοίκησης και η οικονομική διαχείριση που έγινε αυτά τα τρία χρόνια, μας επιτρέπουν φέτος να κινηθούμε, χωρίς να διαταράξουμε ισορροπίες και δεδομένες καταστάσεις, όμως τα επόμενα χρόνια εφ΄ όσον συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος, θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, με στόχο όχι απλώς την βιωσιμότητα του, αλλά και την υλοποίηση των σκοπών του.

ΕΚ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Ξ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad