ΚΚΕ: Δήλωση του Νίκου Παπαναστάση για τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Νοεμβρίου 2022

ΚΚΕ: Δήλωση του Νίκου Παπαναστάση για τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη


Δήλωση του Νίκου Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχη ε.α., μπροστά στη μεγάλη απεργία την Τετάρτη, στις 9 Νοέμβρη

«Μπροστά στη μεγάλη πανεργατική απεργία, στις 9 Νοέμβρη, ένα σύνθημα πρέπει να κυριαρχεί στα χείλη κάθε εργάτη, υπάλληλου, βιοπαλαιστή αγρότη, κτηνοτρόφου, μικροεπαγγελματία, νέου και νέας: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Από τους εργάτες στις ιχθυοκαλλιέργειες του νομού, που δουλεύουν με κίνδυνο της ζωής τους στα κλουβιά, χωρίς μέτρα προστασίας.

Από τους εργάτες στα κατασκευαστικά έργα, στη νέα οδό Αμβρακίας-Άκτιο, με τις βδομάδες επί βδομάδων εργασίας, με 10ωρα, χωρίς σταματημό.

Από τους κακοπληρωμένους εμποροϋπάλληλους, των πολλών διαφορετικών εργασιακών σχέσεων.

Από τους ξενοδοχοϋπάλληλους με τις έξι μήνες δουλειά χωρίς ρεπό και τους έξι μήνες ανεργίας, χωρίς πολλές φορές επίδομα,  

μέχρι τους αγρότες που πουλάνε κάτω του δυσθεώρητου κόστους παραγωγής,
 
τους κτηνοτρόφους που σφάζουν τα ζώα τους, γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν,

τους μικροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους που τους πνίγουν τα χρέη,

τη γυναίκα που στενάζει κάτω από κάθε ανισοτιμία,

τους νέους που γνώρισαν μόνο κρίσεις, τώρα και πόλεμο,

συνολικά τη λαϊκή οικογένεια που μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην ανασφάλεια για το μέλλον και τη διαχρονική κοροϊδία, όλων των κυβερνώντων μέχρι σήμερα…

…δεν περισσεύει κανείς!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη, να γίνει σταθμός, νέων αγώνων και στο νομό μας, για να ζήσουμε όπως μας πρέπει τον 21ο αιώνα, κόντρα στα κέρδη των λίγων που θησαυρίζουν με τη δουλειά μας, σε ένα κράτος που τους στηρίζει και πάει ενάντια, σε εμάς, την πλειοψηφία, το λαό, που φτιάχνουμε με τα χέρια μας, το κάθε τι στη χώρα μας.

Την Τετάρτη, μια επιλογή έχουμε.

Κανείς για δουλειά! Όλοι στους δρόμους, όλοι στις συγκεντρώσεις!»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad