Ακόμα 2.683.000 ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Ιανουαρίου 2023

Ακόμα 2.683.000 ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Ακόμα 2.683.000 ευρώ για τη στήριξη επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έγκριση νέας πίστωσης υπογράφτηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο ποσού, δύο εκατομμυρίων εξακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων ευρώ (2.683.000,00), για την πληρωμή δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη η 8η έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού Δύο εκατομμυρίων εξακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων ευρώ (2.683.000,00) που αφορά στην καταβολή οικονομικών ενισχύσεων σε δικαιούχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην πράξη με τίτλο «Υπομέτρο 4.1 Στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και συγκεκριμένα στις Δράσεις 4.1.1 & «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020.

Οι εν λόγω δράσεις βελτιώνουν την οικονομική αποδοτικότητα όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και διευκολύνουν την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό τους και στοχεύουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή.

Αφορούν σε:

• Ιδρύσεις μετεγκαταστάσεις, ανεγέρσεις, επεκτάσεις εκσυγχρονισμό γεωργικών κτιρίων και θερμοκηπιακών κατασκευών,

• Σε αγορά κι εγκατάσταση καινούριου μηχανολογικού εξοπλισμού,

• Στην αγορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών, κλπ.

• Επενδύσεις που συμβάλλουν στη διαχείριση των αποβλήτων υποπροϊόντων και υπολειµµάτων της γεωργικής εκμετάλλευσης, δεξαμενές, η αγορά, µεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισµού διαχείρισης αποβλήτων, η περίφραξη και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας.

• Επενδύσεις που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ, (περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επενδύσεων της κατηγορίας).

Έως σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 20.700.000 ευρώ σε δικαιούχους επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με στόχο την κάλυψη του εγκεκριμένου ποσού 47.764.236,13€ συνολικά, έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου.

Βασική μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αποτελεί η αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για τη χρηματοδότηση επενδύσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα της γεωργικής παραγωγής, η στήριξη του βιώσιμου γεωργικού εισοδήματος, ο εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της μακροπρόθεσμης επισιτιστικής ασφάλειας και η ανθεκτικότητα του γεωργικού τομέα σε ολόκληρη την Περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad