Market Pass: Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις - Αναλυτικά η διαδικασία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Ιανουαρίου 2023

Market Pass: Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις - Αναλυτικά η διαδικασία


Από 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass, γνωστό και ως κάρτα αγορών, ενώ από το τέλος του μήνα αναμένονται οι πρώτες πληρωμές.

Οι αιτήσεις για την κάρτα αγορών «θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και με την ολοκλήρωση θα λάβουν τα χρήματα εντός του Μαρτίου. Η διαδικασία ξεκινά 1η Φεβρουαρίου» δήλωσε στο Action24 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Το Market Pass μπορεί να δαπανηθεί για αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και λαϊκές αγορές, στο βαθμό που οι πωλητές χρησιμοποιούν POS.

Τι καλύπτει η ενίσχυση

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λαμβάνονται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Η διαδικασία βήμα - βήμα

Ο δικαιούχος φυσικό πρόσωπο μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr, με τους κωδικούς taxisnet.

Ο αιτών συμπληρώνει και ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα:

- τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
- τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και

- τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του σε περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Η επιβεβαίωση ότι ο αιτών είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώνεται, πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν εάν θα είναι επιλέξιμη η αίτηση του.

Στη συνέχεια πιστοποιείται η επιλεξιμότητα ο δικαιούχος πληροφορείται το μηνιαίο ποσό που δικαιούται. Μετά ο πολίτης μετά έχει δύο επιλογές:

- να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, που πρέπει να διαθέτει τεχνολογία NFC)

- να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιοσδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad