Επαφές Καραγκούνη - Αμυρά για τη διαχείριση των αγρίων αλόγων στην ευρύτερη περιοχή του Γαλατά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Μαρτίου 2023

Επαφές Καραγκούνη - Αμυρά για τη διαχείριση των αγρίων αλόγων στην ευρύτερη περιοχή του Γαλατά


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 15/03/2023

Συνεχείς επαφές είχε ο βουλευτής κ.Κώστας Καραγκούνης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά τους τελευταίους μήνες σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αγρίων αλόγων στην περιοχή του Γαλατά καθώς και ευρύτερα σε περιοχές της Ναυπακτίας. 

Τελικά, με απόφαση κατακύρωσης στις 13/3/2023 ανατέθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετική μελέτη με αντικείμενο την «Παρακολούθηση του πληθυσμού και προτάσεις διαχείρισης των άγριων αλόγων (Equus caballus) στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και σε περιοχές της Ναυπακτίας». 

Το εν λόγω σχέδιο δράσης στοχεύει στη διαχείριση των άγριων αλόγων τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα και προκαλούν ζημιές και προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και κατ’ επέκταση στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της βιοποικιλότητας και της γεωργίας. 

Με την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης γίνεται ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός θέματος το οποίο έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια την τοπική κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad