Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Άλλο ελευθερία έκφρασης και... άλλο ασυδοσία και χυδαιότητα! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Μαρτίου 2023

Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Άλλο ελευθερία έκφρασης και... άλλο ασυδοσία και χυδαιότητα!


ΑΛΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ …ΑΛΛΟ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ !


Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι έχουν βαλθεί να μας κάνουν να λησμονήσουμε, να ανατρέψουμε και απορρίψουμε ό,τι χρόνια γνωρίζουμε και ό,τι διδαχθήκαμε σε Σχολεία και Πανεπιστήμια περί Δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης.

Οι αθεόφοβοι, αδίστακτοι, αδαείς και βέβηλοι - καθώς είναι- επιχειρούν , χωρίς ντροπή και σεβασμό στην ιστορία, τον πολιτισμό και την ίδια τη Δημοκρατία να εισάγουν ‘’καινά δαιμόνια εις Αθήνας ‘’.

Οι ανενδοίαστοι εμφανίζουν ως Δημοκρατικό Διάλογο, την Ανωνυμία των Σχολίων και το περιεχόμενό τους, δηλαδή τις ύβρεις και τη χυδαιότητα που συνοδεύουν την ανωνυμία κατά ευυπόληπτων συμπολιτών τους. Και όλα αυτά ανέκκλητα και απρόκλητα…..

Επιχειρούν να επιβάλλουν τη σαθρή και ουτοπική θεωρία ότι οι ανώνυμες ύβρεις, η χυδαιότητα και η συκοφαντία αποτελούν επιχειρήματα και στοιχεία Δημοκρατικού Διαλόγου.

Λησμονούν- ίσως γιατί ποτέ δεν έχουν εντρυφήσει στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και στα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, που αποτελεί παγκοσμίως, το καύχημα της σύγχρονης ανθρωπότητας-ότι στην Αρχαία Αθήνα ο ελεύθερος διάλογος είχε προαχθεί σε πρώτιστο στοιχείο της Δημοκρατίας και ότι στην Πνύκα ο κάθε Αθηναίος Πολίτης είχε το Δικαίωμα και τη Δυνατότητα να προβάλλει τις όποιες απόψεις του, ακόμη και τις πιο αιρετικές, πάντα όμως ΔΗΜΟΣΙΑ, αυτοπροσώπως και απέναντι απαιτητικού ακροατηρίου.

Στην παγκόσμια Πολιτισμική κληρονομιά έμεινε ‘’Το τις αγορεύειν βούλεται;’’, ως μοναδική παρακαταθήκη να θυμίζει την ελευθερία έκφρασης, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Αγνοούν οι αδαείς - και δυστυχώς κακοπροαίρετοι- ότι οι Αθηναίοι, αυτό που είχαν ως τρόπο ζωής και λειτουργίας της Πρώτης Δημοκρατίας του Πλανήτη- την ελεύθερη έκφραση- τιμωρούσαν με την πιο ατιμωτική τιμωρία, τον εξοστρακισμό, όσους καταστρατηγούσαν τους κανόνες της Δημοκρατίας και αποτελούσαν κίνδυνο για το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Οι πολιτικοί συκοφάντες και οι χυδαίοι εξεδιώκοντο από την Αρχαία Αθήνα για δέκα χρόνια αρχικά και στη συνέχεια για πέντε έτη, όταν η Νομοθεσία έγινε πιο επιεικής.

Αγνοούν οι αδαείς ότι ‘’Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων’’ , όπως λέει ο Εμμάνουελ Καντ και ότι ‘’ η ελευθερία είναι δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη και υποχρέωση σεβασμού της ελευθερίας των άλλων.’’

Με λίγα και απλά λόγια, η ελευθερία έκφρασης έχει όρια, έχει κόκκινες γραμμές, που δεν είναι άλλες από τα όρια της ελευθερίας των άλλων.

Αν δε παραβιασθούν αυτά τα όρια, παύει να είναι ελευθερία έκφρασης και καταντά ασυδοσία και χυδαιότητα, στοιχεία που θίγουν με βάρβαρο τρόπο το δικαίωμα της ελευθερίας του άλλου.

για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα αναφέρω χαρακτηρισμούς- μερικές φορές απάνθρωπους και κτηνώδεις- που ανώνυμοι σχολιαστές μου απηύθυναν στα περίπου δύο χρόνια, που αρθρογραφώ στα τοπικά blogs :

‘’ Ψεύτης, Αναξιόπιστος, Δημοσιογράφος από τα lidl, Ανίδεος, Άσχετος, Τράγκας, Πορτοσάλτε, πες και καμία αλήθεια, σε ταίζουν, από πού τα παίρνεις , ποιος σε πληρώνει, και άλλα πολλά που έχω, φυσικά κρατήσει και εν καιρώ θα παρουσιάσω.

Αυτοί οι γνωστοί- άγνωστοι (συκοφάντες για μένα του αισχίστου είδους), δεν αρκέστηκαν στην ‘’επιχείρηση’’ επαγγελματικής μου απαξίωσης, αλλά προχώρησαν και σε σχόλια απανθρωπιάς και γαιδουροσύνης, όπως : Είσαι με το ένα πόδι μέσα στη κάσα, Μπουγελόφατσα, Ασχημόφατσα, Κοντός Χοντρός και Άσχημος, Μπαρμπάσχημε κλπ.

Όλα αυτά κύριοι των μπλογκς είναι επιχειρήματα πολιτικά ; Και όχι επιχειρήματα συκοφαντικά, ρατσιστικά, σεξιστικά χυδαία και απάνθρωπα ;

Πρόκειται σαφέστατα- για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις της Νομικής Επιστήμης και των κανόνων που διέπουν τη Δημοσιότητα, για ‘’Επιχειρήματα’’ και χαρακτηρισμούς που εμπίπτουν στις μισές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και επισείουν βαρύτατες κυρώσεις, ποινικές και αστικές γι αυτούς που τις απευθύνουν, αλλά και για όσους τις αναπαράγουν

Γιατί, αγαπητοί διαχειριστές των μπλόγκς τόσο καιρό, αφήνετε να ‘’περνούν’’ όλα αυτά τα απάνθρωπα και εξευτελιστικά Σχόλια ; Ποιοι κανόνες της Δημοκρατίας το επιτάσσουν ; Ποιοι κανόνες Δημοσιότητας το επιτρέπουν ;

Είναι αυτά επιχειρήματα, που μπορεί να θεωρηθεί ότι εμπίπτουν στους κανόνες του Δημοκρατικού Διαλόγου;

Και εν τέλει, γιατί σας κακοφάνηκε, που ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ κ. Σάββας Αλέξανδρος απαίτησε να μην δημοσιοποιούνται ανώνυμα Σχόλια, που, στο σύνολό τους, είναι χυδαία, απαξιωτικά και υβριστικά;

Περιμένατε από έναν Ανώτατο Δικαστή να αποδεχθεί να γίνει βορά στις ανθρωποφάγες , ύπουλες και άγριες διαθέσεις κάποιων Ανώνυμων Σχολιαστών ;

Αν ΝΑΙ; Πλανάσθε πλάνην οικτράν.

Αγαπητέ Γιώργο Τσέλιο, Αγαπητέ φίλε και πάλαι ποτέ σύντροφε Ηλία Κοτρώτσο , Φίλε και ως ένα βαθμό συνοδοιπόρε στα της ΠΟΑΥ, Βασίλη Σούλα, Προστατέψτε το Διάλογο, τη Δημοκρατία και τον Πολιτικό Πολιτισμό. Το χρωστάτε αυτό, όχι σε μένα , αλλά στο Ξηρόμερο και τον λαό του. Στο Ξηρόμερο, που πασχίζει να παραμείνει όρθιο και να μη σβήσει από το χάρτη της Ελλάδας.

Θα σας το πω ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ !

Φέρετε μεγάλη ευθύνη γι αυτό, που συμβαίνει με την χυδαιότητα των ανωνύμων σχολίων. Και θα κριθείτε και εσείς όπως και εγώ και ο καθένας γι αυτό που είναι και γι αυτά, που πράγματι, προσφέρει στον τόπο. Μερικές εκατοντάδες χτυπήματα παραπάνω, έχουν ελάχιστη αξία μπροστά στην αξιοπρέπεια και την αληθινή προφορά στον τόπο. Και μη λησμονείτε ότι αυτά, σας τα λέει ένα πολύπειρος Δημοσιογράφος, που βρέθηκε από τα 18 του χρόνια στα μετερίζια της Δημοκρατίας και κοντά σε προσωπικότητες εμβληματικές, που σημάδεψαν την σύγχρονη πολιτική ιστορία και ζωή του τόπου, όπως ο Α. Παπανδρέου, ο Διονύσης Καράγιωργας, ο Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο Κώστας Δεσποτόπουλος, ο Γιώργος Γεννηματάς και πολλοί άλλοι.

Και κάτι τελευταίο: Αναρωτηθήκατε ποτέ, τι θα συνέβαινε πχ σε ένα δημόσιο χώρο, αν κάποιος καθύβριζε με αυτή την χυδαιότητα κάποιον άλλον Πολίτη ;

Αν αυτό δεν το έχετε κάνει, καιρός να αναρωτηθείτε τώρα και να αλλάξετε ρότα.

Προστατέψτε, λοιπόν, την υστεροφημία σας!

(ΥΓ. Σε επόμενο δημοσίευμά μου θα επανέλθω με φωτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad