Αλλάζουν όψη 186 σημεία της Δυτικής Ελλάδας – Ξεκινάει το μεγάλο έργο ανάπλασης της εισόδου οικισμών με 23 εκ. ευρώ από το «Α. Τρίτσης» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Απριλίου 2023

Αλλάζουν όψη 186 σημεία της Δυτικής Ελλάδας – Ξεκινάει το μεγάλο έργο ανάπλασης της εισόδου οικισμών με 23 εκ. ευρώ από το «Α. Τρίτσης»


Αλλάζουν όψη 186 σημεία της Δυτικής Ελλάδας – Ξεκινάει το μεγάλο έργο ανάπλασης της εισόδου οικισμών με 23 εκ. ευρώ από το «Α. Τρίτσης»

Νέα όψη θα αποκτήσουν 186 σημεία εισόδου και εξόδου οικισμών της Δυτικής Ελλάδας, καθώς μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αισθητική αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται «πάνω» σε εθνικές ή σημαντικές επαρχιακές οδούς και αποτελούν κόμβους συχνών διελεύσεων και πόλους υψηλής επισκεψιμότητας για τουριστικούς, πολιτιστικούς ή άλλους λόγους.

Το έργο, με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για δράσεις εκσυγχρονισμού και ανάδειξης οδών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος», είναι προϋπολογισμού 23 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Αλλάζουμε τον τόπο μας, ομορφαίνουμε κωμοπόλεις και χωριά μας, κάνοντας κάτι παραπάνω από ένα σημαντικό βήμα αισθητικής αναβάθμισης και ανόδου της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Κάνουμε και ένα αποφασιστικό βήμα εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, η οποία με τη σταδιακή ολοκλήρωση των έργων, θα αποκτήσει νέα όψη και θα γίνει πολύ πιο ελκυστική» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου και επιλεγμένου εξοπλισμού, όπως φωτιστικά σώματα, παγκάκια, τραπεζόπαγκοι, πλάκες πεζοδρομίου, ζαρντινιέρες, σημεία πληροφόρησης, ξύλινες περιφράξεις, όργανα γυμναστικής, τραπέζια παιχνιδιών, φυτεύσεις κ.ά που θα αναδείξουν τις εισόδους και εξόδους των οικισμών και παράλληλα, θα είναι πλήρως λειτουργικοί για να τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, όπως και οι επισκέπτες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad