Ατύχημα στη παιδική χαρά του Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Απριλίου 2023

Ατύχημα στη παιδική χαρά του Αστακού


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια 
Αστακός 21 Απριλίου 2023

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το ατύχημα, που είχε Συμπολίτης μας στον Αστακό, ο οποίος, στην προσπάθειά του να μπει στην Παιδική Χαρά για να παραλάβει το μικρό του παιδί, όπου έπαιζε με άλλα παιδιά, τραυματίστηκε σε τέτοιο βαθμό, που χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της Πόλης.

Ο τραυματισμός, ευτυχώς ελαφρύς, θα μπορούσε να είναι και χειρότερος.

Το γεγονός επαναφέρει, με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη οι Παιδικές Χαρές του Δήμου να λειτουργούν με ασφάλεια για τα ίδια τα παιδιά και τους συνοδούς των, ώστε να αποφευχθούν, στο μέλλον, τα χειρότερα.

Επιβάλλεται άμεσα να σφραγιστούν οι Παιδικές Χαρές, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας και δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη, εκ του Νόμου, σχετική Πιστοποίηση από Αρμόδιο Φορέα.

Εάν δε, κριθεί σκόπιμο, θα πρέπει να αφαιρεθούν τα όργανα, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία των.

Οι ποινικές ευθύνες που βαρύνουν τη Δημοτική Αρχή και ειδικότερα τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, αλλά και τον/την Πρόεδρο κάθε Κοινότητας είναι βαρύτατες σε περίπτωση ατυχήματος και πρόκλησης τραυματισμών στα παιδιά, ή τους συνοδούς των, που επισκέπτονται τις Παιδικές Χαρές.

Ο Συνδυασμός μας έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφαλή λειτουργία των Παιδικών Χαρών και υπάρχει, στην ιδρυτική του Διακήρυξη, ειδική αναφορά στο φλέγον αυτό ζήτημα, που έχει να κάνει με την σωματική ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή των μικρών μας φίλων.

Ως Δημοτική Παράταξη ζητάμε, άμεσα ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, για το τι μέλλει γενέσθαι με τις Παιδικές Χαρές του Δήμου μας.

Στο Συμπολίτη μας, ευχόμαστε, "περαστικά".

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad