Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Το Ξηρόμερο έξω από τα κυβερνητικά πλάνα της ΝΔ - Καμία αναφορά Μητσοτάκη για Πλατυγιάλι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Απριλίου 2023

Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Το Ξηρόμερο έξω από τα κυβερνητικά πλάνα της ΝΔ - Καμία αναφορά Μητσοτάκη για Πλατυγιάλι


Το ΞΗΡΟΜΕΡΟ έξω από τα κυβερνητικά πλάνα της ΝΔ-Καμία αναφορά Μητσοτάκη για Πλατυγιάλι

ΦΤΩΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Γράφει Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Τα κυβερνητικά πλάνα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι αγνοούν παντελώς -θα έλεγα σε επικίνδυνο βαθμό- το Ξηρόμερο, μια από τις φτωχότερες και πιο εγκαταλελειμμένες περιοχές , όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά των Βαλκανίων. Και είναι αυτό απορίας άξιον!

Ως εκ τούτου,απαιτείται να υπάρξει εξήγηση από τους κυβερνητικούς βουλευτές και τα στελέχη της Κυβέρνησης, που κατάγονται από τον Νομό μας, οι οποίοι - κατά την άποψή μου- φέρουν βαριά την ευθύνη διότι δεν έχουν καταφέρει να πιέσουν προς την κατεύθυνση να αναβαθμισθεί μια ξεχασμένη ελληνική επαρχία, αλλά και γενικότερα ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό -αν ποτέ γίνει- θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το Πλατυγιάλι, που, σε κάθε εκλογική περίοδο, αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα θέματα των πολιτικών κομμάτων εξουσίας -σε ότι αφορά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες περί μεγάλων επενδύσεων και οραμάτων- έπαψε , πλέον, να αναφέρεται ακόμα και στις προεκλογικές φανφάρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, στην πρόσφατη ομιλία του στο Αγρίνιο απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο Πλατυγιάλι. Γιατί, άραγε; Μήπως η Κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει ότι η υπόθεση Πλατυγιάλι, είναι ''τελειωμένη'' και δεν εμφανίζει καμία προοπτική, οπότε μια ακόμη αναφορά για την αξιοποίησή του Λιμανιού, θα αποτελούσε κόλαφο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες;

Ή συμβαίνει κάτι άλλο, και τι;

Ουδεμία αναφορά έγινε από τον κ. Μητσοτάκη στην αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Πλατυγιαλίου-Ιόνιας οδού, ούτε, φυσικά, σε σχεδιασμό αναβάθμισης της σύνδεσης Πλατυγιαλίου με το Αεροδρόμιο του Ακτίου. Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην έχει απασχολήσει ποτέ την κυβέρνηση. Και είναι αυτό φυσιολογικό από τη στιγμή, που με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί οι βουλευτές της περιοχής.

Στα αζήτητα μπαίνει και η οδική σύνδεση Αγρινίου-Καρπενησίου, παρά τις όποιες τοπικές πιέσεις και τις , κατά καιρούς, αποσπασματικές κυβερνητικές εξαγγελίες για την κατασκευή του φιλόδοξου και απαραίτητου έργου για την αναβάθμιση Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα για την οικονομική ανάταξη του Νομού. Κανένα πρόγραμμα για την πρωτογενή παραγωγή, που να προβλέπει την βιώσιμη ανάπτυξη της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας, του τουρισμού και της εκμετάλλευσης των περίφημων λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού και των τεράστιων δυνατοτήτων του Αμβρακικού.

Όλα αυτά καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο ότιη περιοχή μας, το Ξηρόμερο και γενικότερα η Αιτωλοακαρνανία, ελάχιστα ενδιαφέρουν την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε δύο έργα, που αφορούν, πρωτίστως, το Αγρίνιο. Πρόκειται για έργα, που αποτελούν πάγια αιτήματα των κατοίκων της Πόλης, που πολλές φορές, στο παρελθόν, έχουν εξαγγελθεί, αλλά παρέμεινα, ως στα χαρτιά.

«Δύο μεγάλα θέματα τα οποία αφορούν το Αγρίνιο. Το πρώτο, ένα ζήτημα το οποίο τίθεται πάντα. Η σύνδεση, η ασφαλής οδική σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Οι μελέτες θα ωριμάσουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Δεσμεύομαι ότι αυτή η σύνδεση, που θα μας στοιχίσει περί τα 100 εκατομμύρια, θα γίνει πράξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το δεύτερο είναι οι καπναποθήκες τις οποίες έχετε εδώ στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι το ’27 -έχουμε μιλήσει με τον Δήμαρχο- θα κάνουμε έναν υποδειγματικό χώρο πολιτισμού, ένα μουσείο το οποίο πραγματικά θα μπορέσει να αναδείξει συνολικά το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης.’’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad