Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Απριλίου 2023

Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Αιτωλοακαρνανίας


ΙΔΡΥΣΗ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ»

«Η ΑΝΕΜΩΝΗ»

Με χαρά και συγκίνηση σας ανακοινώνουμε ότι ιδρύθηκε το Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο «Η ΑΝΕΜΩΝΗ».

Ο Σύλλογός μας είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει και στο νομό μας, να υποστηριχθούν τα άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (Δ.Α.Φ.) καθώς και οι οικογένειές-φροντιστές τους.

Σκοπός του Σωματείου μας είναι να βοηθήσει και να στηρίξει όλους τους συμπολίτες μας, παιδιά και ενήλικες, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας που ανήκουν στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος, αλλά και τις οικογένειες των ατόμων αυτών να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Να καλύψουμε τις ανάγκες τους σε κάθε έκβαση της ζωής τους.

Να συμπεριληφθούν στην κοινωνία, σε όλους τους τομείς της, στην μόρφωση, στην εργασία και την εκπαίδευση ,στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ευελπιστούμε η ίδρυσή του να αποτελέσει ένα εφαλτήριο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.

Σ΄αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας. Θέλουμε, εκτός από τους γονείς - κηδεμόνες, και την συνδρομή των φίλων μας, ατόμων που ασχολούνται με τον αυτισμό σε επιστημονικό επίπεδο και αντίστοιχων δομών που δραστηριοποιούνται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, αναζητούμε την στήριξη των τοπικών αρχών, των αντιπροσώπων της κεντρικής εξουσίας στο νομό, τοπικών υπηρεσιών, φορέων και άλλων σωματείων σε κάθε μελλοντική δράση μας.

Μόνο έτσι θ ΄ανοίξουμε ένα μεγάλο φωτεινό παράθυρο στο μέλλον αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους. Με την ενίσχυσή τους σε όλη την διάρκεια της ζωής τους και με ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην εργασία, στην ίδια την ζωή.

Μόνο έτσι οι οικογένειες και οι φίλοι των ατόμων τούτων να μάθουν ότι υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω πρόθυμοι να τους απλώσουν το χέρι, να τους αποδεχθούν, να τους ακούσουν και να τους κάνουν να ελπίσουν. Να ελπίσουν πως τα παιδιά τους δεν θα ζήσουν στην Αιτωλοακαρνανία μια ζωή στο περιθώριο, αλλά θα ζήσουν στο προσκήνιο και θα είναι δυναμικά και ισότιμα παρόντες σε μια νέα κοινωνία ανθρωπιάς και αποδοχής που θα τους κοιτάει με αγάπη στα μάτια κι έτσι θα ανθίσουν, όπως η ΑΝΕΜΩΝΗ.

Καλούμε, όσους το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας, να συμμετάσχουν στον σκοπό μας, να εκφραστούν, να βοηθήσουν ή να βοηθηθούν, να εκδηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους και να γίνουν συνοδοιπόροι μας ως εγγεγραμμένα μέλη μας σ’αυτό το όμορφο ταξίδι αφύπνισης και ανθρωπιάς που ξεκινάμε για να μετατρέψουμε την Αιτωλοακαρνανία σε μία φιλική για τον αυτισμό περιοχή.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνα :6976995458-6946429664
E-mail: anemoni.autism@gmail.com

Σελίδα στο facebook: Η ΑΝΕΜΩΝΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad