Παναγιώτης Στάϊκος: Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει. (Β) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Μαΐου 2023

Παναγιώτης Στάϊκος: Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει. (Β)


Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει. (Β).


Όταν μετά από μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο Νοσοκομείο Αγρινίου για 11 ώρες που αν δεν με μετέφεραν οι δικοί μου με Ιδιωτικό Ασθενοφόρο και συνοδό στον Ευαγγελισμό, όπου ο Άξιος Διευθυντής της Α Χειρουργικής Κλινικής με χειρούργησε σε βαριά κατάσταση σηψαιμίας και με μοναδική επιστημονική γνώση, τεράστια εμπειρία και χειρουργική ακρίβεια Ρομπότ κατάφερε, να με κρατήσει στην ζωή (πράγματα για τα οποία θα μιλήσω αναλυτικά αργότερα μετά τις επανορθωτικές εγχειρήσεις, αν επιζήσω αφού κοιτάζω κατάματα τον θάνατο και δεν τον φοβάμαι), η ζωή μου άλλαξε ριζικά.

Έτσι λοιπόν η Μοίρα και το Πεπρωμένο ήθελαν όχι οικεία βουλήσει, αλλά ανωτέρα βουλήσει, να πάψω να ασχολούμαι δια παντός με την ενεργό Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία ήταν ένα σημαντικότατο κομμάτι της ζωής μου, αλλά έμεινε πίσω στην Κοινωνία το σπουδαίο και ανυπέρβλητο έργο μου, που μαζί με τους συνεργάτες μου αφήσαμε από το 1987 στις 3 θητείες, το οποίο είναι ορατό και μετρήσιμο για κάθε Αντικειμενικό και Καλοπροαίρετο άνθρωπο και θα χαρώ πραγματικά, να είμαι εν ζωή και να δω Δημοτική Αρχή να το ξεπερνά, όπως όταν o Βασιλιάς Lebron James κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ πόντων, που κρατούσε για 38 χρόνια ο Karim Abdul-Jabbar το πρόσωπο του Μεγάλου Αθλητή και σπουδαίου ανθρώπου Karim Abdul-Jabbar έλαμπε από χαρά και ευτυχία, που είδε εν ζωή να σπάει το ρεκόρ του.

Έτσι αναφέρω πως σε εποχές δύσκολες φέραμε το νερό στον Αστακό από τον Άγιο Δημήτριο που μόνο οι 2 δεξαμενές των 5 χιλιάδων κυβικών μέτρων έχουν προϋπολογισμό πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ αφήνοντας τα αντλιοστάσια και τις συλλεκτικές δεξαμενές.

Το Λύκειο Αστακού που είναι διπλάσιο από το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, το οποίο πρόσφατα κτίστηκε και είχε προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια.

Για το κόστος του μόλου στο Εσχατολάγκαδο δεν θα μιλήσω, ο οποίος εξυπηρετεί δεκάδες καΐκια και δημιουργήσαμε και την Δεύτερη μεγάλη πλαζ του Αστακού.

Ούτε για το κόστος και για την πλακόστρωση της παραλιακής πλατείας Κωνσταντίνου Δημητρούκα, που ενώ έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια και πατούν επάνω πολύ βαριά φορτηγά, δεν έχει χαλάσει ούτε μια πλάκα .

Για το κλειστό γυμναστήριο ο προϋπολογισμός με σημερινές τιμές ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα ανοιχτά γήπεδα κάτω από την ταβέρνα Καρακώστα, ο πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αστακό , το 5Χ5 στο Στρογγυλοβούνι, το γήπεδο μπάσκετ και 5Χ5 στην Παλαιομάνινα και δεκάδες μικρότερα έργα σε όλα τα χωριά του Δήμου Αστακού, την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τα κίτρινα φώτα των ατμών Νατρίου, που έκαναν την νύχτα μέρα σε όλα τα χωριά.

Για το κλειστό γυμναστήριο δεν θα αναφέρω προϋπολογισμό.

Θα αναφέρω όμως προϋπολογισμό για το Δημαρχείο, το οποίο έγινε σε βαλτώδες έδαφος της περιοχής και με τον ισχυρότατο οπλισμό του ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και στο ισόγειο του έχει την αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία είναι η καλύτερη στον Νομό και μας έχει χαρίσει σε αυτό τον χώρο ο σπουδαίος δάσκαλος και φίλος Λάμπρος Πιτσούλιας αξέχαστες στιγμές με την Θεατρική του Ομάδα.

Το στολίδι της Αρχιτεκτονικής μας Κληρονομιάς είχε για την ανακαίνιση του είχε έτοιμες και τις 4 μελέτες με τα τεύχη δημοπράτησης από το 2010 προϋπολογισμό 450.000 ευρώ.

Τα Σφαγεία κόστισαν 2.800.000 ευρώ και ο Βιολογικός 7 εκατομμύρια ευρώ, ο οποίος πρέπει να επεκταθεί και σε Χοβολιό, Δημητρούλα και Λούτσαινα, τμήματα τα οποία είναι κατηφορικά και εύκολα στην κατασκευή τους και στην συνέχεια να συνδεθούν και το Καραϊσκάκη και το Βασιλόπουλο.

Υπήρξαν δεκάδες χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων σε όλα τα χωριά του Δήμου και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δίπλα από το Λύκειο ο δρόμος τον χειμώνα από τις νεροφαγιές δημιουργούσε χαντάκια, που μόνο τρακτέρ μπορούσε να περάσει και στην περιοχή του Δημαρχείου υπήρχε βάλτος, που φύτρωναν φουστίνες και ασφαλτοστρώσαμε όλους τους δρόμους και έγινε η επέκταση του Νέου Αστακού.

Κάναμε την παράκαμψη των Φυτειών με προϋπολογισμό 19 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα είναι όλα έτοιμα με την παράκαμψη Μπαμπίνης και Αετού μέσω Αρχοντοχωρίου και των άλλων χωριών της Αλυζίας να φθάσει στον Μύτικα με ότι αυτό συνεπάγεται για την Περιοχή .

Για το Πλατυγιάλι όσοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να μπει και μια καρφίτσα, χωρίς να συνδεθεί ο Δρόμος από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι την σήραγγα Αι Λιά ή είναι αφελείς ή είναι συνειδητοί ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες. (το τμήμα Πλατυγιάλι άγιο Δημήτριο είχε προυπολογισμό 42 εκατομμύρια ευρώ).

Τα αγαθά κόποις κτώνται.

Αν μια Δημοτική Αρχή θέλει να επιτύχει και να παράξει έργο θα πρέπει να κοπιάσει, να ματώσει στην κυριολεξία.

Και ακόμη περισσότερο όπως λέει και ο Μέγας Πλάτων: το φυλάξασθαι τα αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι εστί. Δεν είναι δυνατόν να μένουν για 10 χρόνια απότιστα τα πεύκα και οι μιμόζες και σε έδαφος που είναι σάλτσινο και χρειάζεται πολύ νερό, να ξεραίνονται επειδή δεν τα ποτίζουμε , όταν βλέπουμε στην φωτογραφία ο κομμένος ξερός κορμός τους από 5 εκατοστά που ήταν μόλις τα αγοράσαμε με πολύ φροντίδα και αγάπη ξεπέρασαν τα 30 εκατοστά και ξεραίνονται το ένα μετά το άλλο και αναλώνεται η κυρία Πρόεδρος με φτηνές φιέστες με χρωματιστά μπαλόνια και να αφήνει το γκαζόν στο πάρκο της έδρας του δήμου απότιστο και το καλοκαίρι να έχει την εικόνα Κρανίου Τόπου.

Με την βεβαιότητα ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον μου!!!!
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας!!!!

Αστακός 3/5/2023

Dr . Παναγιώτης Στάικος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού.

Υ.Γ
Στα πλαίσια των νόμων και του Συντάγματος σεβόμενος τον θεσμό θα υποβάλω άμεσα στον κύριο Δήμαρχο την Παραίτηση μου.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad