Γιώργος Παληγεώργος: Στην κάλπη να αγνοήσουμε τα θεατρικά διλήμματα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Μαΐου 2023

Γιώργος Παληγεώργος: Στην κάλπη να αγνοήσουμε τα θεατρικά διλήμματα


Στην κάλπη να αγνοήσουμε τα θεατρικά διλήμματα

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος*

Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν την κάλπη των εθνικών εκλογών της 21ης Μάη και οι μνημονιακοί μονομάχοι ξιφουλκούν τάχα για τις πολιτικές τους διαφορές αλλά στην ουσία αγωνιούν για την πολιτική τους επιβίωση.

Η Ν.Δ. ζώντας στον εφιάλτη μη ύπαρξης αυτοδυναμίας (της) προσπαθεί να πείσει ότι είναι ο αυθεντικός εκφραστής του οικονομικού φιλελευθερισμού. Είναι γνωστό, οι πολίτες ζουν την καθημερινότητα, ότι οι πολιτικές του οικονομικού φιλελευθερισμού ευνοούν και γιγαντώνουν τους πλουτοκράτες και εξαθλιώνουν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας. Είναι το κόμμα που μας έλεγε πως δε χρειάζονταν το 1ο μνημόνιο, αλλά μόλις πήρε την εξουσία (2012 Α.Σαμαράς) έφερε και 2ο μνημόνιο. Αυτές τις πολιτικές θέλει να ακολουθήσει όπως επιτάσσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Δε διστάζει σ’ αυτήν την φηφοκλεπτική προσπάθειά της να αποθεώνει μέτρα που εξευτελίζουν τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας, π.χ. το 150 ευρώ για τους 18ρηδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις κυβερνητικές του πολιτικές απ’ το 3ο μνημόνιο (Αύγουστος 2015) μέχρι τον Ιούλιο του 2019, αφού εξουθένωσε τον Ελληνικό λαό, «έστρωσε το χαλί» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πέρα απ’ το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την πολιτική της αξιοπιστία απ’ την μετατροπή του μεγαλειώδους ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σε προδοτικό ΝΑΙ και το αλυσόδεμα της χώρας στο 3ο και φαρμακερότερο μνημόνια, (και) με τις ψήφους Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ., Ποταμιού, έχει επί της ουσίας στηρίξει καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπνέουσας τετραετίας την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ψήφισε τα περισσότερα νομοσχέδιά της. Αυτό είναι ατράνταχτο στοιχείο ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εννοεί την Προοδευτική πολιτική αλλά, ψευδόμενη, στην πράξη τη φαλκιδεύει.

Το ΠΑΣΟΚ κόμμα που πάσχει από κυβερνητικό «αλκοολισμό» (κυβέρνηση με όποιον να ‘ναι, όπως να ‘ναι-με όλους συμφωνεί, αρκεί να πάρει υπουργεία). Είναι το κόμμα που άνοιξε το χορό των μνημονίων και ψήφισε όλα τα μνημόνια από το 2010 ίσαμε δω. Στην περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ψήφισε πάνω από το 70% των νομοσχεδίων της.

Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι αν τους το επιτρέψουμε, όσο ισχύουν οι μνημονιακοί νόμοι, όσοι ισχύουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις (μέχρι 2060). Επιπλέον οι μνημονιακές πολιτικές θα επιδεινώνουν τη ζωή μας κάθε φορά που μας φορτώνουν άλλο ένα ανομολόγητο μνημόνιο. Η εργαλειοποίηση του κορονοϊού άλλο ένα μνημόνιο ήταν, η εργαλειοποίηση του ενεργειακού άλλο ένα μνημόνιο ήταν. Η αποδιάρδρωση της λαϊκής οικονομίας ένα απόλυτο μνημόνιο παραμένει. Η μετανάστευση της Ελληνικής νεολαίας ένα τεράστιο έγκλημα είναι σε βάρος της χώρας με τραγικές προεκτάσεις είναι.

Σε μια περίοδο που η Ελληνική κοινωνία έχει φτωχοποιηθεί η κινηματική αντίσταση και οι λαϊκές διεκδικήσεις χρειάζονται μια διαυγή προγραμματική αντιπολίτευση, μια πολλαπλασιαστική κοινοβουλευτική φωνή της συνεπούς Αριστεράς, χρειάζεται το ΜΕΡΑ 25 –ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.

Στο ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ έχουμε σταθερή και συνεπή πολιτική για την ενότητα όλης της Αριστεράς. Με τη συμμαχία μας για τη ρήξη κάνουμε το πρώτο βήμα σε αυτή την χρήσιμη για το λαό κατεύθυνση.

Έχουμε ριζοσπαστικές προτάσεις και λύσεις για τα άμεσα προβλήματα του λαού και της νεολαίας:

1. Κατάργηση χρηματιστηρίου ενέργειας για να μειωθούν οι τιμές της, κατάργηση του σχεδίου «Ηρακλής», που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πωλούν τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα κερδοσκοπικά funds στο 3% της αξίας του και αυτά να ζητούν από αυτούς να τα αποπληρώσουν στο 100%,

2. Κατάργηση του υπερταμείου κατοχής και λεηλασίας του δημοσίου πλούτου και αντικατάστασή του από δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα, προώθηση προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης για να έχουν δουλειές οι νέοι και οι νέες με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.

3. Έχουμε εναλλακτική πρόταση ρήξης και ανατροπής με την αιώνια λιτότητα, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και τη μονομερή εξάρτηση της χώρας μας από τον ευρωενωσιακό και αμερικανονατοϊκό παράγοντα και τα κατεστημένα συμφέροντα.

Ήδη το ΜΕΡΑ 25 –ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ έχει αποδείξει και με τη συμμετοχή του στο λαϊκό κίνημα και με τη δράση στη βουλή ότι ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!

 *Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι οικονομολόγος-συγγραφέας, Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΜΕΡΑ 25 –ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad