Εκδήλωση Λήξης Νεανικών Συνάξεων Γυμνασίου – Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Μαΐου 2023

Εκδήλωση Λήξης Νεανικών Συνάξεων Γυμνασίου – Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Εκδήλωση Λήξης Νεανικών Συνάξεων Γυμνασίου – Λυκείου
της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση γεμάτη ζωντάνια, παλμό και κέφι πραγματοποιήθηκε η λήξη των Νεανικών Συνάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στο Αγρίνιο, σε πολυχώρο εστίασης.

Τετρακόσια περίπου αγόρια και κορίτσια από ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη ανταποκρίθηκαν με νεανικό ενθουσιασμό στην πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και συμμετείχαν στην εκδήλωση, που αποτελούσε και την πρώτη προσωπική συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας του Επισκόπου με τους νέους της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμώτατος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε τα παιδιά, μίλησε μαζί τους και τα ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στις Νεανικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον πρωτοπρ. Θεμιστοκλή Μουτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Ο π. Θεμιστοκλής, με αφορμή την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου, του προστάτου του Αγρινίου και συμπολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως έκανε αναφορά σε στοιχεία του βίου του Αγίου Χριστοφόρου. Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι ήταν άσχημος στο πρόσωπο, συνδέοντάς το με τα πρότυπα που υπάρχουν στους καιρούς μας, μέσα από το Instagram και το Tik tok. Πολλά παιδιά έχουν μία αγωνία για την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά αυτό που μετράει είναι η καρδιά και η ψυχή του ανθρώπου. Η πίστη στο Χριστό δίνει φως και χαρά στο ανθρώπινο πρόσωπο τόνισε ο π. Θεμιστοκλής.

Έπειτα αναφέρθηκε στο ότι ο Άγιος σήκωσε τα βάρη των ανθρώπων, μεταφέροντας τους μέσα από το ποτάμι και στη συνέχεια σήκωσε και το βάρος του ίδιου του Χριστού. Αυτό σημαίνει, ότι όποιος ζει με αγάπη βρίσκεται στην οδό του Χριστού και αυτό είναι που δίνει νόημα στη ζωή του.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ότι ο Άγιος Χριστοφόρος διέθεσε το ελάχιστο ψωμί του για να ταΐσει τους στρατιώτες που πήγαν να τον συλλάβουν, δείχνοντας ότι για τον άνθρωπο που πιστεύει στο Θεό το λίγο μπορεί να γίνει πολύ, χάρη στην παρουσία του Χριστού.

Ολοκληρώνοντας ο π. Θεμιστοκλής υπογράμμισε ότι η Εκκλησία είναι ο δρόμος της αγάπης, ο δρόμος της Ανάστασης και ο δρόμος της αλήθειας που είναι ο Χριστός και μακάρι όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι να βιώσουν αυτόν τον τρόπο της πίστεώς μας.

Ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Νεανική Συντροφιά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και όλα τα παιδιά χόρεψαν, διασκέδασαν και έγιναν μια μεγάλη παρέα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός κλείνοντας την πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση ευχαρίστησε και πάλι για την εντυπωσιακή συμμετοχή και συνεχάρη τους κατηχητές και τους υπευθύνους ιερείς νεότητας για το έργο τους. Τόνισε ότι η σημερινή ημέρα ήταν η πιο όμορφη της Επισκοπικής του διακονίας, γιατί συνάντησε το πολυτιμότερο κομμάτι της τοπικής μας Εκκλησίας που είναι οι νέοι, το μέλλον της Εκκλησίας. Προέτρεψε τα παιδιά να αγαπούν τον Χριστό, να ζουν μέσα στην Εκκλησία, λέγοντας ότι η αλήθεια και η πραγματική χαρά βρίσκονται μόνο κοντά στον Χριστό. Τους ζήτησε να εμπιστευτούν τον Επίσκοπο τους, ο οποίος τους αγαπά πραγματικά και πάντα θα τους μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας και τους υποσχέθηκε ότι από τη νέα κατηχητική χρονιά θα υπάρξουν πολλές ανάλογες ευκαιρίες, εκδρομές και εκδηλώσεις. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στις σχολικές εξετάσεις, να έχουν ένα όμορφο καλοκαίρι και προέτρεψε τα παιδιά για την επόμενη συνάντηση στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη Ρίζα Αντιρρίου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/kgdEXBz92z6wdmFt7

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad