Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Μήνυμα - Έκκληση στους Ξηρομερίτες, τους συγχωριανούς και τις συγχωριανές μου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Οκτωβρίου 2023

Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Μήνυμα - Έκκληση στους Ξηρομερίτες, τους συγχωριανούς και τις συγχωριανές μου



ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ-Πολιτικός Επιστήμων
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου με το Συνδυασμό ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ‘’


Μήνυμα - Έκκληση
Στους Ξηρομερίτες, τους Συγχωριανούς και τις συγχωριανές μου


Συνδημότες, Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συγχωριανοί και Συγχωριανές 

Το Ξηρόμερο, ο τόπος μας βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Είναι αντιμέτωπο με πια πλειάδα προβλημάτων, που όλοι μας γνωρίζουμε και προπαντός βιώνουμε, και τα οποία απειλούν να το συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο, φθάνοντάς το σε σημείο μη αναστρέψιμο. 

Αν πω ότι, αυτές οι Δημοτικές εκλογές, είναι η μοναδική, ευκαιρία να σταματήσουμε την κατρακύλα και να κάνουμε μία καινούργια αρχή ανάταξης του Ξηρομέρου, σε όλους τους τομείς- οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό κλπ,- δεν θα είναι υπερβολή. 

Δεν είναι, επίσης, υπερβολή να πω ότι ‘’είναι στο χέρι μας’’, στο χέρι όλων των Ξηρομεριτών ο καθημαγμένος Τόπος μας να αλλάξει ρότα και να αρχίσει σιγά-σιγά, αλλά σταθερά, να ανακάμπτει. 

Ίσως αυτή η στιγμή δεν ενδείκνυται να αποδώσω ευθύνες σε πρόσωπα και καταστάσεις για την κατάντια-γιατί περί αυτού πρόκειται-του Ξηρομέρου. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε τις αιτίες και τα πρόσωπα, που αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για το Ξηρόμερο και έσβησαν κάθε προοπτική για έναν τόπο, πραγματικά πλουτοπαραγωγικό και προνομιούχο, σε σχέση και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας. 

Σήμερα, το Ξηρόμερο κατατάσσεται μέσα στις φτωχότερες περιοχές της ΕΕ , της Ελλάδας ακόμη και των Βαλκανίων ! 

Αυτή η τύχη μας αξίζει; 

Οι πολιτικοί μας ταγοί, τόσο της Κεντρικής όσο και της τοπικής εξουσίας, αγνοούσαν και αγνοούν το Ξηρόμερο και τους κατοίκους του. 

Γιατί, άραγε ; 

Απλά μας θεωρούν δεδομένους και εκμεταλλεύονται τις όποιες μεταξύ μας πολιτικές διαφορές.... Αναρωτιέμαι, τι είδους διαφορές είναι αυτές, όταν όλοι μας ‘’βράζουμε στο ίδιο καζάνι ;’’
Ωστόσο, το τίμημα αυτής της πρακτικής, δεν το πληρώνουν οι ‘’ηγέτες μας’’, αλλά εμείς οι ίδιοι.
Αναμφισβήτητα, η ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση βαραίνει και εμάς -όλους μας ανεξαρτήτως πεποιθήσεων- που δεν εννοούμε να συνειδητοποιήσουμε, ότι πρώτα απ όλα και πάνω απ όλα θα πρέπει να βάζουμε το γενικό καλό και όχι το οποιοδήποτε περιστασιακό και ευτελές όφελος.
Αυτό το κάνουν σε όλη, σχεδόν, την Ελλάδα. Εμείς, γιατί όχι ; 

Τα εικοσάευρα και τα 50ευρα λύνουν το πρόβλημα μόνο μιας ημέρας, όχι όμως της πενταετίας.
Τα χτυπήματα στην πλάτη, τα προεκλογικά κεράσματα, οι κουμπαριές , οι φιλίες κλπ, ούτε αυτά λύνουν το πρόβλημα. Αψευδής μάρτυρας, η σκληρή πραγματικότητα, που ζούμε.
 
Συμπολίτες, συμπολίτισσες, 

Αυτή τη φορά αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Βάλτε όλοι ‘’ ένα χέρι’’ να σώσουμε τον τόπο μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. 

Ψηφίστε με το χέρι στην καρδιά ό, τι το καλύτερο από τους υποψηφίους και υποψήφιες και αγνοήστε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει ταλαιπωρήσει και οδηγήσει στο μη περαιτέρω.
 
Η λύση είναι απλή. Τα αδιέξοδα, όποια και αν είναι, αντιμετωπίζονται. Αρκεί να υπάρχει η γνώση, η θέληση και η διάθεση για πραγματική προσφορά και όχι η τάση και η έφεση για ενθυλάκωση πλούτου. Το κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και τα αδιέξοδα, όπως δημιουργούνται, έτσι και εξαλείφονται. 

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ας γράψουμε όλοι μαζί ιστορία. Ας ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για το Ξηρόμερο. Το δικαιούται ο Τόπος, το δικαιούμαστε όλοι μας. 

Με εκτίμηση
ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Μαχαιρά 4 Οκτωβρίου 2023 

1 σχόλιο:

  1. τα αρμεξες τα πρόβατα παππού.... εγω θα σε ψηφίσω πάντως πρώτος πρώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad