Νίκος Παπαναστάσης: Η μόνη ελπίδα για ειρήνη είναι να έχει ο Παλαιστινιακός λαός ελεύθερη πατρίδα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Οκτωβρίου 2023

Νίκος Παπαναστάσης: Η μόνη ελπίδα για ειρήνη είναι να έχει ο Παλαιστινιακός λαός ελεύθερη πατρίδα


ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: Η μόνη ελπίδα για ειρήνη είναι να έχει ο Παλαιστινιακός λαός ελεύθερη πατρίδα

Η μόνη αχτίδα ελπίδας για την ειρήνη στην περιοχή είναι να δοθεί στον Παλαιστινιακό λαό το δικαίωμα να ζήσει στη δική του ελεύθερη πατρίδα όπως αυτή περιλαμβάνεται στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή της «Prime» ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ενώ επισήμανε πως όσοι ανακάλυψαν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν στις 7 Οκτώβρη δεν θέλουν να δουν το πρόβλημα του Παλαιστινιακού λαού, την κατοχή και τις δολοφονικές επιθέσεις για πάνω από 75 χρόνια.

Το «δικαίωμα της αυτοάμυνας του Ισραήλ είναι τα 1.900 νεκρά παιδιά και οι 5.000 νεκροί Παλαιστίνιοι» σημείωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας και τη θέση που πήραν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ.

Αναφέρθηκε στην εμπλοκή της Ελλάδας, με τη συμμετοχή τριών ελληνικών φρεγατών σε ΝΑΤΟικά σχήματα στην περιοχή, όπως και την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ελευσίνα. Σημείωσε πως η τεράστια συγκεντρωμένη δύναμη που βρίσκεται στην περιοχή ήδη πολεμάει με τα ηλεκτρονικά μέσα, τα ραντάρ, τη μεταφορά πληροφοριών, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι εν δυνάμει συμμέτοχος σε αυτόν τον πόλεμο ή θα γίνει σύντομα, κάνοντας λόγο για τρομακτικό συμβάν.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Παπαναστάση με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο σας πιστεύω ότι η ανάλυση σας υπαγορεύεται από μία δογματική θέση και παρουσιάζει την μισή αλήθεια και εξηγούμαι.
    Το εν λόγω πρόβλημα έχει τις ρίζες του στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, που έχουμε την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την γέννηση των κατά τόπους εθνικιστικών κινημάτων.
    Για να μην μακρηγορώ ερχόμαστε στο 1947,1948 που ο ΟΗΕ αποφασίζει-προτείνει-ψηφίζει την ίδρυση στην περιοχή δύο κρατών του Ισραηλινού και του Παλαιστινιακού, 52% και 48% εδάφους αντίστοιχα, οι Παλαιστίνιοι δεν το δέχονται αντίθετα οι Ισραηλινοί ιδρύουν το κράτος τους, αυτό δεν το αναφέρετε στην ανάλυση σας.
    Ένα άλλο που δεν αναφέρετε είναι ότι αμέσως ξεσπά ο Πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος που Συρία, Ιορδανία, Ιράκ και Αίγυπτος επιτίθενται εναντίον του Ισραήλ το οποίο παρά τις αντίθετες προβλέψεις νικά και κερδίζει πολλά εδάφη (περίπου αυξάνει την έκταση του πάνω από 40%) με τι όπλα παρακαλώ; Σοβιετικά, επειδή εκείνη την εποχή είχε την αμέριστη υποστήριξη της ΕΣΣΔ, αυτό θα αλλάξει μετά όταν φούντωσε ο ψυχρός πόλεμος και μπήκε στο παιχνίδι η ΗΠΑ που μέχρι τότε δεν είχε ανακατευτεί.
    Αυτά για να ξέρουμε πώς άρχισαν όλα αυτά, γιατί δεν φταίει μόνο το Ισραήλ για την κατάσταση φταίνε εξίσου και οι Άραβες της Παλαιστίνης, σταματώ εδώ να μην σας κουράζω και αν θέλετε συνεχίζω την ιστορία της περιοχής για να καταλάβει ο κόσμος γιατί γίνονται όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad