Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν συγγενείς, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Μαρτίου 2011

Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν συγγενείς, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"

Δεν είναι ευχάριστα τα νέα από την ΕΕ σχετικα με τους όρους που τίθενται για τους διαιούχους του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", το οποίο παρέχεται σε 110.000 χιλιάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας και προσφέρει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και διενέργεια εξωτερικών εργασιών.

 Πολλοί ηλικιωμένοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του προγράμματος αφού, με βάση και χθεσινά δημοσιεύματα, αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή και οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν συγγενείς, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προγράμματος.

Πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν στους δήμους αιτήσεις για λογαριασμό των ηλικιωμένων, με τη βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Οι νέοι όροι έχουν τεθεί από την ΕΕ, χωρίς περιθώρια τροποποίησης, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από δημάρχους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αντικοινωνικές» και «αυστηρές προϋποθέσεις, που αφήνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες ηλικιωμένους. Παράλληλα έντονες ανιδράσεις υπάρχουν και από τους εργαζομένους, που μόλις πριν λίγους μήνες είχαν προχωρήσει σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, εξαιτίας της τότε διαφαινόμενης διακοπής του προγράμματος από το 2011.

Πλέον, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο ή που απειλείται από την ανεργία. Στα άτομα αυτά θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ το κουπόνι ώστε το πρόγραμμα να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους.

Όσοι δεν έχουν συγγενείς ή δεν έχουν άνεργο στην οικογένεια μένουν εκτός προγράμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προνοιακή δομή το 2011 θα εξυπηρετεί μόλις 30.000-33.000 ηλικιωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad