Εκπροσώπηση του Δήμου Ξηρομέρου στη συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στη Πάτρα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Μαΐου 2011

Εκπροσώπηση του Δήμου Ξηρομέρου στη συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στη Πάτρα

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού κου Παύλου Γερουλάνου με τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας με θέμα την ευρύ ενημέρωση σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού .

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υπουργός...
συνοδευμένος από τη γενική γραμματέα Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, το γενικό γραμματέα Αθλητισμού κο Παναγιώτη Μπιτσαξή και το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κο Γεώργιο Κολέτσο, Αντιπερειφεριάρχες καθώς και Δήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι των Δημοτικών αρχών της Δυτικής Ελλάδας .Ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κος Αποστολόπουλος Αναστάσιος .

Το Δήμο Ξηρομέρου εκπροσώπησε η Αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κα Σαμαρά Κωνσταντίνα .

Πρώτος πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος , αφού έκανε λόγο για τον κρίσιμο και πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει το υπουργείο Πολιτισμού στη χώρα μας και την ανάγκη υλοποίησης των 12 προγραμμάτων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και τα οποία αγγίζουν συνολικά το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ , χαιρέτισε τον υπουργό και τον κάλεσε στο βήμα .

Ο κος Γερουλάνος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη και απηύθυνε ότι αυτή την περίοδο υλοποιούνται 13 έργα στη Δυτική Ελλάδα , πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος , συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων να «δουλέψουμε μαζί» τονίζοντας την σημαντική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της κάθε περιφέρειας .

Κατόπιν το λόγο πήρε και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου σε θέματα Πολιτισμού , Τουρισμού και Αθλητισμού κα Σαμαρά Κωνσταντίνα . η οποία αναφέρθηκε σε θέματα ενδιαφέροντος του υπουργείου πολιτισμού , τονίζοντας ιδιαίτερα την κρίσιμη σημασία Δημιουργίας Μαρίνας στο λιμάνι του Αστακού , την αξιοποίηση των κάστρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο σύνολο του Δήμου Ξηρομέρου , την ανάγκη επιδότησης για δημιουργία λαογραφικού μουσείου μιας και ο δήμος διαθέτει πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά , καθώς και την ταυτόχρονη ανάδειξη του βελανιδοδάσους Σκουρτούς-Παλαιομάνινας , μοναδικού φυσικού κάλλους.

Η κα Σαμαρά προσέφερε στον Υπουργό 2 βιβλία προκειμένου να γνωρίσει ο κος Γερουλάνος καλύτερα την ιστορία του τόπου και του απηύθυνε κάλεσμα για την περιήγηση και ξενάγησή του στο δήμο Ξηρομέρου .

Ο κύριος υπουργός αφού ευχαρίστησε για την ευγενική αυτή χειρονομία την κα Αντιδήμαρχο , απάντησε θετικά στην πρόσκλησή της για μια μελλοντική επίσκεψή του στο δήμο Ξηρομέρου

Γραφείο τύπου Δήμου Ξηρομέρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad