Γιατί η Ελλάδα δε πρόκειται ποτέ να βγει από την οικονομική κρίση - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Μαΐου 2011

Γιατί η Ελλάδα δε πρόκειται ποτέ να βγει από την οικονομική κρίση

Μια αναλυτική και μάλλον ειρωνική λίστα για τους λόγους που η Ελλάδα δε πρόκειται ποτέ να βγει από την οικονομική κρίση, δημοσίευσε η γνωστή πλέον γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung και ο ρεπόρτερ Paul Ronzheimer, αναφερόμενος κυρίως στα επιδόματα των εργαζομένων.

- Γνωρίζετε κάποια χώρα, στην οποία καταβάλλεται επί 22 χρόνια σύνταξη...
σε πολίτη που είχε πεθάνει και κανένας δεν το κατάλαβε; Σωστά! Είναι η Ελλάδα.

- Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να εφαρμόζει εδώ και έναν χρόνο ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, μετά από πιέσεις της Ε.Ε., με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις να φτάνουν σε ποσοστό περίπου 20%. Οι αντιδράσεις όμως αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, και δεν είναι μόνο τα συνδικάτα που αρνούνται να αποχωρισθούν τα προνόμιά τους.

- 800 πρώην βουλευτές ζητούν περισσότερα χρήματα, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

- Συνεργάτες του πρωθυπουργού Παπανδρέου συνεχίζουν να παίρνουν 18 μισθούς.

- Υπάλληλοι σε κρατικές επιχειρήσεις λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, bonus επειδή προσέρχονται στην ώρα τους στη δουλειά, επειδή πλένουν τα χέρια τους και επειδή εργάζονται υπό θερμοκρασία 0 με 8 βαθμών Κελσίου. Τους καταβάλλονται επιπλέον χρήματα ακόμη και για τον χειρισμό ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Ένας υπάλληλος θα μπορούσε να αυξήσει το βασικό του μισθό από τα 3.908 στα 8.675 ευρώ.

- Για τους οδηγούς λεωφορείων, ο χρόνος εργασίας μετράει από την ώρα που ξεκινούν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά. Ακόμα και για την προθέρμανση της μηχανής του λεωφορείου, τους καταβάλλεται επίδομα.

- Τα ρεπό των μηχανοδηγών των τρένων υπολογίζονται με 28 αντί για 24 ώρες.

- Οι ιερείς λαμβάνουν επίδομα για κάθε λειτουργία που τελούν

- Σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, καταβάλλονται 18 μηνιαίοι μισθοί τον χρόνο. Ένας νυχτοφύλακας μπορεί να παίρνει μέχρι και 72.000 ευρώ. Για κάθε υπάλληλο, η επιχείρηση πληρώνει κάθε χρόνο 5 ημέρες παραμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας που επιλέγει ο ίδιος. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κατά 50% περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τους Γερμανούς συναδέλφους τους

- Υψηλόβαθμοι πολιτικοί που βρίσκονταν στο ελληνικό κοινοβούλιο για πολλά χρόνια, φέρονται, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να ζητούν την καταβολή χρημάτων για τη συνταξιοδότησή τους, που αγγίζουν μέχρι και τα 250.000 ευρώ για τον καθένα. Επίσης, βουλευτές που βρίσκονται στην πολιτική από το 1993, παίρνουν διπλές συντάξεις.

- Ένας στους 4 Έλληνες εργαζόμενους, έχει ως εργοδότη το κράτος. Οι κρατικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν όμως ζημίες, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι ΟΣΕ είναι χρεωμένοι κατά περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

- Περισσότερα από 200.000 σπίτια στην Ελλάδα, έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα χωρίς τη σχετική άδεια. Τα έσοδα από τη φορολογία τους; Μηδέν.

- Εφοριακός υπάλληλος καταχράστηκε 2 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και μοναχοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε τεχνάσματα, ώστε να αποφύγουν τους φόρους. Στο Άγιον Όρος έγιναν παράνομες αγοραπωλησίες γης.

- Το κράτος συνεχίζει να εγγυάται στους φαρμακοποιούςπεριθώριο κέρδους τουλάχιστον 35%. Με ένα φαρμακείο για κάθε 1.200 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε.

- Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι γιατρός που δούλευε σε πολυτελή συνοικία της Αθήνας, είχε 10 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ στην εφορία δήλωνε εισόδημα μόλις 30.000 ευρώ.

- Λόγω της παράνομης εργασίας και της φοροδιαφυγής, η εφορία στην Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad